11x de leukste klimbossen in Nederland

23.02.2022 10:25
leukste klimbossen nederland

Is je kind gek op klimmen en klauteren? Dan is een uitje naar een klimbos bij voorbaat al geslaagd. En fijn voor jou: je weet door de goede begeleiding en zekeringen dat je kind niet kan vallen. Dit zijn de leukste klimbossen van ons land.

Park het Plateau – Limburg

Wilhelmina, Hendrik, Emma en Maurits: we hebben het hier niet over de leden van het Koninklijk Huis, maar de namen van de vier klimroutes bij Park het Plateau. Afhankelijk van welke route je kiest, bevind je je op een hoogte van 3,5 tot 7 meter boven de grond. Beklim touwladders en houten wiebelbruggen en glij via een zipline weer naar beneden. Park Plateau vind je vlakbij de Brunsummerheide, waar je daarna heerlijk kunt wandelen.

 

Het Klimeiland – Leidschendam

Dit te gekke klimpark vind je bij recreatiegebied Vlietland en is de eerste echte High Ropes Course van Zuid-Holland. Het park heeft vijftig klimobstakels, elf kabelbanen en klimroutes tussen de 7 en 11 meter hoog. De topper: een kabelbaan van honderd meter lang.

 

Klimbos Overijssel

Hier krijg je eerst een instructie en moet je verplicht een oefenparcours afleggen, maar daarna kun je zelf helemaal los. Een ticket is twee uur geldig en daarin kun je vier verschillende parcoursen afleggen. Blijf je liever op de grond, dan zijn er in dit avonturenpark nog genoeg andere dingen te doen, zoals boogschieten en in een luchtbal over het water lopen.

Lees ook
10x de mooiste bossen om te wandelen >

Klimbos Rutbeek – Enschede

Ideaal voor de allerkleinsten: het parcours ligt veilig laag bij de grond, maar is spannend genoeg door alle netten, kabels, plankjes en balkjes waarmee je van boom naar boom kunt klimmen.

 

Duinoord – Helvoirt

Hier kunnen kinderen niet alleen hun energie kwijt in het klimbos, er is ook een park met trampolines, een binnenspeelkooi, luchtkussen en midgetgolfbaan. Trek gekregen? Bij de verschillende kramen in het park krijg je genoeg te eten.

Klimpark Zips & Ropes – Ewijk

Een zipline over het water, touwen tussen de bomen en houten muren om overheen te klimmen: bij klimpark Zips & Ropes vind je voor ieder wat wils. Combineer het met een bezoekje aan Nijmegen en je kunt spreken van een geslaagd dagje uit.

Aventoer – Burgum

Leuk om met het hele gezin naar toe te gaan, want door de verschillende parcours is er voor iedereen een perfecte route om te klauteren. Aan de kleintjes die nog niet mogen klimmen, is ook gedacht: zij kunnen zich in het kinderparadijs vermaken.

 

Klimbos Nederland – Veluwe, Achterhoek, Gooi Eemland en Brabantse Wal

Dit klimbos vind je op vier verschillende locaties. In een uitgebreide, verplichte instructie leer je veilig te klimmen en goed getrainde medewerkers houden toezicht. Binnenkort jarig? Dan kun je hier ook een kinderfeestje vieren.

Lees ook
5x stoere uitjes voor kinderen >

Klimbos Garderen – Garderen

Hier heb je diverse routes (waaronder een parcours met uitsluitend tokkels en een parcours met fun onderdelen), dus ook voor de ongeoefende en minder sportieve klimmers is dit bos geschikt. Fijne bijkomstigheid: Klimbos Garderen ligt centraal, in de buurt van Apeldoorn en Amersfoort.

 

Fun Forest – Almere, Amsterdam, Rotterdam, Venlo

Fun Forest in Almere heeft een speciaal kinderparcours: het Monkey parcours. Maar ook heeft Fun Forest vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Venlo. In Amsterdam en Rotterdam heeft Fun Forest een eigen BOSS Kitchen: een kiosk en terras waar je terecht kunt voor een lekkere en verantwoorde lunch.

Klimbos – Harderwijk

Met 45 klimelementen is je kind hier wel even zoet. Hij bepaalt zelf z’n eigen route, maar reken maar dat de Rollercoaster Zipline die dwars door het bos gaat, niet wordt overgeslagen. Ook kan hij een vrije val maken vanaf zestien meter hoogte (en hou jij je hart vast).
Is je kind nog niet uitgespeeld? Dan zijn deze buitenspeeltuinen en speelbossen ook zeker de moeite waard.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >