10x dit moet je met kinderen zien in Barcelona

05.12.2018 19:51
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Zie jij het niet zitten om met het hele gezin een wereldstad als Barcelona te bezoeken? Zonde. De hoofdstad van Catalonië is namelijk ideaal met kinderen. Wij hebben met hulp van reiszoekmachine Skyscanner de fijnste plekken voor jullie uitgezocht.

1. Lunchen rondom architectuur: Park Güell

Park Güell en z’n Dragón (draak) zijn iconen van de stad Barcelona. Het park ligt in het hogere deel van de stad, is meer dan honderd jaar oud en een van de architectonische juwelen van Antoni Gaudí. De tuinen, los Jardines de Austria, zijn geweldig voor kinderen: hier kunnen ze rennen terwijl jij geniet van een lunch, de bijzondere architectuur en een fantastisch uitzicht op Barcelona.

Het is aan te raden om entreekaartjes van tevoren via internet te kopen. Zo krijg je korting en vermijd je rijen toeristen. De algemene entree kost € 7,50, gratis voor kinderen onder de 6 jaar en € 5,25 voor kinderen tussen 7 en 12 jaar (genoemde prijzen gelden online).
 

2. Spektakel bij Font Màgica

Hoe leuk: ieder weekend wordt bij de Font Màgica, oftewel de Magische fontein, een show gegeven van muziek, licht, kleuren en water. En het is nog gratis ook. Reken maar dat jullie je ogen uitkijken. De fontein is gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1929 en je vindt ‘m op loopafstand van het Placa d’Espanya.

 

3. Wetenschap: CosmoCaixa

We zijn omgeven door wetenschap en dit museum weet zonder twijfel precies hoe ons dat duidelijk te maken. CosmoCaixa beschikt over meer dan 50.000 m2 installaties waarvan je mond echt openvalt. Er zijn permanent ingerichte ruimtes en tentoonstellingen zoals het Planetarium, de Geologische muur of het spectaculaire Verdronken bos (Bosque Inundado). Dit museum is zeer geschikt voor kinderen!

Gratis toegang tot 16 jaar, anders € 4 entree.
 

3. Antiek labyrint: Laberint d’Horta

El Parque del Laberint d’Horta bezit de oudste tuin van Barcelona, daterend uit de XVIII eeuw en destijds een neoklassieke tuin. De naam komt van het fraaie, perfect gesnoeide labyrint van cipressen die zo uit een sprookje lijkt te komen.

Entree: € 2,25. Zondag en woensdag gratis.
 

Lees ook
Bel de oppas maar: 9x romantische steden voor jou en je partner

 

5. Attractiepark Tibidabo

Op 500 meter boven zeeniveau ligt attractiepark Tibidabo, met de meest spectaculaire attracties. De magische berg La Montaña Mágica del Tibidabo Montjuic geeft een geweldig uitzicht over Barcelona. Je kunt er naar toe met een lift.

Gratis voor kinderen tot een lengte van 90 cm, € 10,30 voor kinderen tot 120 cm en € 28,50 voor alle anderen.
 

6. Avontuurlijk stadspark: Barcelona Bosc Urbano

In het park Forum ontdek je el Bosque Urbano: een avonturenpark met meer dan 50 attracties zoals tokkelbanen, touwen en lianen. Het heeft diverse circuits voor jong en oud.

Entreeprijzen variëren en zijn afhankelijk van het gekozen circuit: het oranje circuit, van 3 tot 8 jaar of tot een lengte van 135 cm; blauwe circuit, ouder dan 8 jaar of 135 cm lengte en het rode circuit is voor iedereen boven 1.45 cm lengte.
 

7. Boekwinkel Abracadabra

Een bezoek aan een stad als Barcelona is leuk, maar kan ook best vermoeiend zijn. Daarom iets heel anders: de boekwinkel Librería Abracadabra, te vinden in el Barrio Gótico. De hele familie zal het leuk vinden. Abracadabra Llibres is gespecialiseerd in kinderliteratuur en heeft een bijzondere collectie nationale en internationale kinderboeken, educatief speelgoed en een mooi gedeelte waar kinderen in boekjes kunnen kijken.
 

8. Smullen in het Museo del Chocolate

Het chocolademuseum, el Museo del Chocolate in Barcelona neemt je mee op reis langs de geschiedenis van cacao. Het staat vol met chocoladefiguren gemaakt door de beste patisseriemeesters van de stad en biedt een leuk programma geschikt voor het hele gezin. Van tevoren kun je ook een chocoladeworkshop boeken.

Entree € 6, gratis voor kinderen tot 7 jaar.

 

Lees ook:
Deze vakantiebestemmingen in Nederland zijn ideaal met kinderen >

 

9. Varen in Parque de la Ciutadella

Het park El Parque de la Ciutadella in Barcelona is een van de beste plekken om te bezoeken in de stad. Met veel groen, een meer met bootjes, een mooie waterval en een groot beeld van een mammoet, belooft dit een leuk uitje te worden. Neem bijvoorbeeld een picknickmand mee of ga lekker op een van de terrassen zitten en geniet van de zon. 

Als je nog iets anders wilt doen: naast het park ligt de dierentuin van Barcelona. De beroemde albinogorilla Sneeuwvlokje leeft helaas niet meer, maar de geinige stokstaartjes zijn ook een bezoek waard.

 

10. Magisch: La Sagrada Familia

Om de tour door Barcelona af te sluiten ga je naar de magische Sagrada Familia van Antoni Gaudí. Hij projecteerde een kerk met achttien torens van verschillende hoogtes waarvan er acht op de grond staan en vier op iedere gevel. La Sagrada Familia is bijna klaar, het wordt afgebouwd dankzij privé-giften. De bouw is begonnen in 1882 en wordt waarschijnlijk afgerond in 2026.

Entree voor kinderen onder de 11 jaar is gratis en het kost € 29,00 voor volwassenen. Als je entreekaartjes online koopt, bespaar je veel tijd in de rijen toeristen die er het hele jaar door staan.

*Genoemde prijzen zijn juist ten tijde van publicatie december 2018.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >