10x de leukste bevrijdingsfestivals van 2019

22.04.2019 19:26
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Nog even het is 5 mei en dat betekent dat er volop Bevrijdingsfestivals plaatsvinden. Weten welke je bij jou in de buurt kunt bezoeken? Check dit lijstje.

1. Bevrijdingspop

Het oudste en grootste bevrijdingsfestival van Nederland vind je in Haarlem. Op twee grote podia kun je genieten van muziek van o.a. Jett Rebel, Miss Montreal, Van Dik Hout en Ronnie Flex. Of slenter langs de vele marktkraampjes en probeer verschillende wereldgerechten uit.
Kijk voor informatie over het festival, de line-up en het programma op bevrijdingspop.nl
 

2. Bevrijdingsfestival Zeeland

Met namen als Davine Michelle en DJ Curbi op het podium weet je zeker dat ook dit festival een succes wordt. Op het Plein van de Vrijheid is er van alles te doen voor kinderen, zoals sport- en spelactiviteiten, schminken en toveren met suikerspinnen.
Voor meer informatie kijk dan op bevrijdingsfestivalzeeland.nl
 

Lees ook
12x de leukste foodtruck festivals deze zomer >
 

3. Bevrijdingsfestival Zuid-Holland

Rotterdam viert de vrijheid in het Park, aan de voet van de Euromast. Naast muziek luisteren, kun je ook luisteren naar verhalen van mensen die eerder niet in vrijheid konden leven. Voor kinderen is er ook een speciaal programma. Genoeg te doen, dus.
Kijk voor informatie over het festival op bevrijdingsfestivalzh.nl
 

4. Bevrijdingsfestival Fryslân

Naast tientallen optredens vind je hier ook het grootste kinder-Bevrijdingsfestival van Nederland. Teken je eigen Bevrijdingsfestival-shirt, timmer een schuilplaats voor vogels en insecten of ga op de foto met een legervoertuig. 
Kijk voor meer informatie over het festival op bevrijdingsfestivalfryslan.nl 
 

5. Bevrijdingsfestival Gelderland

De opening van het Bevrijdingsfestival Gelderland 2019 start op het 5 Mei plein in Wageningen. Vanuit hier wordt vertrokken naar het hoofdpodium, waar je oog in oog staat met oa. Ilse de Lange, Rondé en Navarone.
Kijk voor meer informatie over het festival op bevrijdingsfestivalgelderland.nl
 

6. Bevrijdingsfestival Den Bosch

In Den Bosch kun je met je gezin terecht op het familie Vrijheidsplein. Kinderen kunnen zich laten schminken of een dansworkshop volgen. Natuurlijk kun je ook lekker knutselen en luisteren naar bijzondere verhalen in de tipi tent. Verder is er veel muziek en kun je proeven van het lekkerste eten.
Kijk voor meer informatie over het festival op bevrijdingsfestivalbrabant.nl
 

7. Bevrijdingsfestival Roermond

In Limburg treed onder meer Maan op, één van de ambassadeurs van de vrijheid. Mocht je haar missen, dan kan je ook genieten van de muziek van Lady Bee, Blackbird en Luminize. Genoeg fijne muziek dus.
Kijk voor meer informatie over het festival op bevrijdingsfestivallimburg.nl
 

8. Bevrijdingsfestival Groningen

Eet de meest verrukkelijke en gezonde hapjes en ervaar hoe het is om niet in vrijheid te kunnen leven. Speciaal voor Bevrijdingsdag is namelijk Escape to Freedom ontworpen, een escape room waarin de Tweede Wereldoorlog centraal staat. Lukt het je om binnen twintig minuten de uitgang te vinden?Kijk voor meer informatie op bevrijdingsfestivalgroningen.nl
 

Lees ook:
8x de leukste festivals voor kinderen >

 

9. Bevrijdingsfestival Zoetermeer

Trampolinespringen, sumoworstelen en een stormbaan: alleen al het middagprogramma is fijn. Tijdens het aansluitende festival in de avond kun je dansen op oa. Lil Kleine, DI-RECT en de DJ’s Coen & Sander.
Voor meer informatie kijk dan op zoetermeerbruist.nl
 

10. Bevrijdingsfestival Den Haag

Het Bevrijdingsfestival Den Haag vindt plaats op het Malieveld. Het gevarieerde programma (van Woezel & Pip en graffiti workshops tot een optreden van Racoon) is zeker de moeite waard.
Voor meer informatie kijk dan op bevrijdingsfestivaldenhaag.nl

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >