6x knutselen met Sinterklaas

15.11.2018 12:53
diy_sint

Nu Sinterklaas in het land is, is er natuurlijk niets leuker dan met je kind surprises maken. Of een aftelkalender, zodat je kind precies weet hoeveel nachtjes hij nog moet slapen tot pakjesavond. Hulp nodig? Check deze filmpjes.

Maak een voetbal

Is je kind gek op Messi of Ronaldo? Maak dan met hulp van dit filmpje deze voetbal-surprise voor pakjesavond. Je hebt er maar weinig voor nodig: een bal, een stapel kranten, kwast, verf en papier-maché lijm (check hier hoe je die zelf maakt).

 

Het boek van Sinterklaas

Leuk idee: het boek van de Goedheiligman zelf maken. Kijk in het filmpje hoe je te werk moet gaan en als je klaar bent, vul je het boek met één of meerdere leuke cadeautjes die op z’n verlanglijstje staan. Wel nog even een toepasselijk gedicht in elkaar flansen, natuurlijk.

 

Je eigen Sinterklaas

Even vouwen en klaar is Kees: in no time maakt je kind zijn eigen Sinterklaas. Leuk om mee te nemen naar de Sinterklaasintocht bij jou in de buurt. Koop een paar verschillende kleuren papier, pak een schaar, lijm en wat watten en je kunt aan de slag. Check het filmpje hoe je te werk moet gaan. 

 

Lees ook:
VIDEO: DIY foto’s vereeuwigen op hout >

 

Kaars

Ideaal voor de donkere pakjesavond: een kaars met je eigen tekening van Sinterklaas of Piet. Het enige wat je nodig hebt is een witte kaars, bakpapier, gekleurd papier en wat stiften.

 

Aftelkalender

Als je kind niet kan wachten tot het 5 december is, dan is dit een heel leuk knutselwerkje om samen te maken. Ook hier heb je alleen wat gekleurd papier, een schaar en lijm voor nodig. Check de video hoe je de aftelkalender precies maakt. Elke dag mag je kind een strookje van de baard van Sint afknippen en als alleen het sikje nog over is, kan het feest beginnen.

 

Masker

Zelf voor Sinterklaas spelen? Dat kan met dit leuke masker. Je kunt het ontwerp hier downloaden en in bovenstaand filmpje zie je hoe je het masker maakt. Zet je kind aan de keukentafel met wat kleurpotloden en glitters en hij kan zich helemaal uitleven. Daarna is het natuurlijk tijd voor wat pepernoten en een leuke Sinterklaasfilm.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >