Niet ver van huis: Europese autovakanties voor gezinnen

16.04.2024 19:00

Op zoek naar een waanzinnige vakantiebestemming die praktisch om de hoek ligt en perfect is voor het hele gezin? Europa heeft talloze juweeltjes die ideaal zijn voor een familie-uitje met de auto.

Van adembenemende natuur tot boeiende steden, er is voor elk wat wils. Hier zijn enkele van de leukste vakantiebestemmingen in Europa voor een onvergetelijke roadtrip met de kinderen:

1. Ardennen, België

Op slechts een paar uur rijden van Nederland vind je de Ardennen. Deze regio staat bekend om zijn schilderachtige landschappen, glooiende heuvels en dichte bossen. Met tal van activiteiten zoals wandelen, fietsen, kajakken en klimmen, is dit een paradijs voor natuurliefhebbers en (kleine) avonturiers. Bezoek charmante stadjes zoals Durbuy en La Roche-en-Ardenne, en vergeet niet te genieten van heerlijke Belgische chocolade en wafels.

Bron: Canva

2. Moezelvallei, Duitsland

De Moezelvallei in Duitsland staat bekend om zijn schilderachtige wijngaarden, pittoreske dorpjes en historische kastelen. Maak een rondvaart over de rivier de Moezel, verken charmante stadjes zoals Cochem en Bernkastel-Kues, en proef heerlijke lokale wijnen. Het gebied biedt ook tal van familievriendelijke activiteiten, zoals fietsen langs de rivieroever en wandelen door de wijngaarden.

Bron: Canva

3. Elzas, Frankrijk

De Elzas, gelegen aan de grens tussen Frankrijk en Duitsland, is een prachtige regio met een rijke geschiedenis en een unieke mix van Franse en Duitse cultuur. Verken kleine stadjes zoals Straatsburg, Colmar en Riquewihr, en bewonder de prachtige vakwerkhuizen en historische gebouwen. Breng een bezoek aan het Europa-Park, een van de grootste attractieparken van Europa, en geniet van een dag vol plezier en spanning voor het hele gezin.

Bron: Canva

4. Normandië, Frankrijk

Normandië, gelegen in het noordwesten van Frankrijk, is een regio vol geschiedenis, natuurlijke schoonheid en culinaire hoogstandjes. Verken de prachtige kustlijn met zijn indrukwekkende kliffen, brede zandstranden en pittoreske havenstadjes. Bezoek historische bezienswaardigheden zoals de invasiestranden, het indrukwekkende Mont Saint-Michel en de sfeervolle stad Rouen. Geniet van heerlijke Franse gerechten, waaronder verse zeevruchten, cider en camembertkaas. Met zijn charmante dorpjes, rijke cultuur en adembenemende landschappen, is Normandië de ideale bestemming voor een onvergetelijke roadtrip met het gezin.

Bron: Canva

5. Luxemburgse Ardennen, Luxemburg

De Luxemburgse Ardennen bieden een prachtig landschap met groene valleien, kronkelende rivieren en sfeervolle dorpjes. Ontdek de natuurlijke schoonheid van de regio tijdens wandel- en fietstochten door de bossen en langs de rivieren. Bezoek historische bezienswaardigheden zoals het kasteel van Vianden en het fort van Bouillon, en geniet van heerlijke lokale gerechten in gezellige restaurants.

Bron: Canva

Deze 14 vakantiebestemmingen in Europa zijn ook geweldig met kinderen

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.