Waan je even in Spanje met deze heerlijke Catalaanse Fideuà
Om jou een handje te helpen delen we elke zaterdag een lekker recept. Hoef jij je het apezuur niet te zoeken. Deze week: of je nu op de camping staat of in je eigen keuken, met dit heerlijke gerecht lijkt het net alsof je een vakantie naar Spanje hebt geboekt. Zonder de rekening.
4 personen | 35 minuten
Nodig
- 300 g spaghetti of fideos
- 4 kippendijfilets
- 1 el paellakruiden, plus iets extra voor de kip
- peper en zout
- olijfolie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 100 g verse chorizo (of een ander kruidig vers worstje)
- 2 vleestomaten
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 200 g gamba’s
- 200 g doperwten (diepvries is prima)
- 300 ml water
- 1 biologische citroen
- 20 g bladpeterselie
Lees ook
6x de lekkerste drankjes voor in je tuin >
Zo maak je het
Als je geen fideos (fideuà in het Catalaans) kunt vinden, en die kans is best groot, breek dan spaghetti in stukjes van ongeveer 5 centimeter lang.
- Snijd de kippendijen op het dunne gedeelte doormidden en kruid ze met een beetje van de paellakruiden en eventueel met peper en zout.
- Zet een grote (paella)pan op het vuur met wat olijfolie en braad de kip aan.
- Als de kip goudbruin is, zet je het vuur laag en gaar je nog heel even door. Haal daarna de kip uit de pan en zet apart.
- Snijd de ui, knoflook, chorizo, tomaten en paprika’s in stukjes en bak alles in de pan waar de kip in gebakken is.
- Voeg de gamba’s toe, en als die kleur krijgen kunnen de doperwten en pasta erbij.
- Strooi de paellakruiden erin, roer door en voeg het water toe.
- Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
- Doe de gebakken kip erbij, roer goed door en maak af met een schijfje citroen en een beetje gesneden peterselie.
Pieter Kok is dj, maar met zo’n achternaam móet je natuurlijk een kookboek uitbrengen. Heerlijke happen voor op de boot, tijdens een fietstocht of ander gezelligs in de buitenlucht. Bestel het kookboek hier voor € 24,99
Meer inspiratie voor in de keuken? Elke zaterdag komt er een nieuw recept op KekMama.nl of bekijk hier de eerdere recepten.