Simpel, maar toch luxe: deze champignonlasagne (en zo maak je ‘m)

Om jou een handje te helpen delen we elke zaterdag een lekker recept. Hoef jij je het apezuur niet te zoeken. Deze week: lekker makkelijk, deze lasagne, want hij gaat gewoon in de slowcooker. Heb jij je handen vrij voor andere dingen.
Nodig
- 8 el neutrale olie
- 8 tenen knoflook, geperst
- 2 middelgrote uien, in blokjes
- 2 tl zout
- 2 volle tl komijnzaad
- 3 doosjes van 400 g kastanjechampignons, in grove plakjes
- 4 tl zwarte peper uit de molen
- 500 g mascarpone
- 200 ml melk
- 400 g Goudse kaas, geraspt
- bakspray
- 12 lasagnevellen
Extra nodig
- slowcooker
Zo maak je het
- Giet de olie in een middelgrote pan. Draai het vuur hoog en bak de knoflook goudbruin.
- Doe de uitjes en het zout erbij en bak tot de uitjes zacht zijn.
- Doe het komijnzaad en de paddenstoelen erbij en bak op hoog vuur tot alles flink is geslonken.
- Roer de zwarte peper erdoor, wacht tot het vocht is verdampt en haal de pan van het vuur.
- Maak een eenvoudige witte saus door de mascarpone, melk en kaas door elkaar te roeren.
- Spray wat olie in de pan van de slowcooker en zet een middelgrote lasagneschaal klaar.
- Doe een kwart van het paddenstoelenmengsel in de slowcooker en een kwart in de lasagneschaal en dek ze beide af met een laagje van 3 lasagnevellen. Breek de vellen zo nodig om ze passend te maken.
- Schep een kwart van de mascarponesaus in de slowcooker en een kwart in de lasagneschaal, gevolgd door de rest van het champignonmengsel en de resterende lasagnevellen, verdeeld over beide.
- Spreid de rest van het mascarponemengsel in een laagje op beide lasagnes uit, zet de lasagneschaal apart om af te koelen en zet de pan ongeveer 2 uur op de laagste stand in de slowcooker.
- Ik serveer deze lasagne vaak met knoflookbrood en salade. Dek de afgekoelde lasagne in de schaal af met folie en zet hem in de vriezer.
In Groot-Brittannië is Nadiya Hussain een populaire tv-kok, vooral vanwege haar heldere uitleg. Nadiya houdt niet van ingewikkeld en dat vinden wij maar al te fijn. Time to eat, € 27,50, Luitingh-Sijthoff
Meer inspiratie voor in de keuken? Elke zaterdag komt er een nieuw recept op KekMama.nl of bekijk hier de eerdere recepten.