Moeder neemt zoontje mee naar sollicitatiegesprek en dít is waarom

19.07.2021 05:02
ik vind dat mijn man teveel werkt Beeld: Shutterstock

Wat doe je als je geen oppas hebt en naar een sollicitatie moet? Dan neem je je kind gewoon mee, dacht deze Amerikaanse moeder. De video die ze erover maakte ging meteen viral.

Het bedrijf waarvoor Maggie Mundwiller ging solliciteren, zei kindvriendelijk te zijn. ‘Zo kwam ik op het idee om mijn zoon Mylo mee te nemen naar het gesprek’, vertelt ze.

Twee CV’s

Ze ging echter niet zomaar naar het bedrijf, maar bereidde zich goed voor – samen met haar zoon. ‘Ik kleedde ook hem netjes aan en stelde samen met mijn man een CV op voor Mylo.’ Hilarisch: zo is één van de kwaliteiten van haar zoon om de kamer binnen dertig seconden totaal te vernielen en is hij in staat om z’n eigen luier uit te trekken.

Lees ook:
‘Toen ik moeder werd, koos ik ervoor mijn carrière te beëindigen’ >

Bij haar bezoek aan het bedrijf maakte Maggie een TikTok-video, die haar daarna miljoenen views opleverde:

 

Inspiratie

Veel mensen vinden haar een voorbeeld voor moeders die weer aan het werk gaan nadat ze hun baan verloren in coronatijd. Ook zegt iemand te gaan bekijken of deze manier van solliciteren iets is wat ze in haar bedrijf kan gaan toepassen.

Maggie zelf had nooit verwacht viral te gaan. ‘Het is fijn om te zien dat zoveel mensen zich herkennen in mijn video. En de vele reacties laten wel zien dat er ruimte is voor verbetering. Ik hoop dan ook dat deze TikTok werkgevers zal inspireren.’

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >