Om jou een handje te helpen delen we elke zaterdag een lekker recept. Hoef jij je het apezuur niet te zoeken. Deze week: dit eenpansgerecht met aubergine is makkelijk om te maken en heerlijk om samen op te peuzelen.
Lees verder onder de advertentie
bereidingstijd 30 minuten | 2 personen | 604 kcal
Nodig
1 aubergine
2 rode uien
2 teentjes knoflook
2 cm gember
1 el olijfolie
1 tl korianderzaad
1 blik linzen (400 g)
1 blik tomatenblokjes (400 g)
200 ml kokosmelk
1 paksoi
3 el zwart sesamzaad
Zo maak je het
Snijd de aubergine in blokjes, snipper de rode ui en hak de knoflook fijn.
Schil de gember en hak grof.
Verwarm de olie in de hapjespan en bak hierin de uien, knoflook, gember en aubergine 2 minuten.
Voeg hierna het korianderzaad toe en bak nog 2 minuten.
Spoel de linzen af en laat uitlekken.
Roer de tomatenblokjes met het blikvocht en 300 ml water, de kokosmelk en linzen door het auberginemengsel.
Breng aan de kook en kook ongeveer 10 minuten.
Snijd de paksoi doormidden. Leg op de stoof en kook nog 5 minuten mee.
Verdeel de stoof over twee borden en strooi het zwarte sesamzaad erover.
Dit recept komt uit het Easy Vegan Weight Loss Plan, met een 12 wekenprogramma om gezond af te vallen. Geschreven door Sanne van Rooij. Te koop via livingthegreenlife.com € 44,95
In veel huiskamers ging afgelopen week een collectieve “huh?!” door het land. Terwijl ouders nog druk bezig zijn met het bewaren van hét grote decembergeheim, komt Het Sinterklaasjournaal met scènes waarbij je als ouder spontaan je hand voor de tv wilt gooien.
Verhuizen met een groot gezin is al een onderneming op zich, maar de familie Buddenbruck pakt het gewoon aan alsof het niets is. Waar andere ouders al zweten bij het vooruitzicht van één verhuisdoos, verkassen Thaila en Rob met hun hele bups van land naar land.