‘Ik vulde de schoolbeker van mijn dochter met rosé’

14.06.2021 14:02
dat_ging_ff_mis_rose_drinkbeker

Elke week vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop het even he-le-maal misging.

Lyanne is getrouwd met Silvester en moeder van Yara (9) Beau (7) en Isabella (5).

 

Autosleutels in de koelkast

Dat gebroken nachten ervoor zorgen dat je de raarste dingen doet, was voor mij na het krijgen van drie kinderen niets nieuws. Ook ik was wel eens zonder bh op werk verschenen, vond autosleutels regelmatig terug in de koelkast en gooide lepels zout in plaats van suiker door de koffie. Maar dat ik ooit alcohol aan mijn kind mee zou geven naar school? Dat had ik niet zien aankomen.

 

Glazen fles

Nu moet ik eerlijk bekennen dat de limonade (glazen fles, lichtroze inhoud en witte draaidop) verdacht veel lijkt op mijn favoriete rosé. Daarbij had Silvester de fles niet teruggezet op de plek in de koelkast waar-ie normaal staat, maar toch: ik had het gewoon moeten checken. Ik kwam er immers pas achter toen ik ’s middags nietsvermoedend voor de deur van de klas stond te wachten op mijn dochter en de juf mij even apart nam…

 

Lees ook
‘Mijn peuter klokte het potje vitaminepillen in één keer achterover’ >

 

Stotteren

Aan alles zag ik dat ze niet wist hoe ze moest beginnen, maar na een paar keer stotteren zei ze het dan toch: ‘Er zat eh, alcohol in de schoolbeker van Isabella. Gelukkig merkte ze het zelf al door de geur en heeft ze geen slokje genomen, maar ik neem aan dat dit niet de bedoeling was?’ Met het schaamrood op de kaken gaf ik aan dat dit inderdaad een fout was. Dat de fles limonade erg veel lijkt op de fles rosé en dat ik door mijn onrustige nacht totaal niet had opgelet.

 

Tweeling

Isabella’s juf moest lachen: als moeder van een eenjarige tweeling kon zij als geen ander begrijpen dat weinig nachtrust en hectische ochtenden geen geweldige combinatie zijn voor je moederbrein. Ik bedankte haar voor d’r eerlijkheid en beloofde dat ik de fles rosé voortaan heel goed zou verstoppen.

 

Benieuwd naar meer ‘Dat ging ff mis’-verhalen? Je leest ze elke week op Kekmama.nl.