‘Mijn peuter klokte het potje vitaminepillen in één keer achterover’

07.06.2021 14:02
vitaminepillen

Elke week vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop het even he-le-maal misging.

Sabrina (43) is getrouwd met Jean (46) en moeder van Ivana (15), Sil (9) en Kai (4). 

Ik wees Jean er dagelijks op: ‘Zorg ervoor dat de kauwvitamines buiten het bereik van Kai staan, want voor je het weet verwart hij die felroze tabletjes met snoep en gooit-ie het hele potje achterover.’ En toch was ik vorig jaar degene die de pillen liet slingeren op de keukentafel.

Telefoontje

Kai en ik kwamen net van de supermarkt.Terwijl we samen de boodschappentas uitpakten, werd ik gebeld door een collega. Eentje die alleen contact opneemt als het écht menens is en dus rende ik – omdat de telefoonverbinding in de woonkamer vaak uitvalt – richting de slaapkamer. Kai kon heus wel even alleen blijven.

 

Stil

Toen ik al een paar minuten niets meer hoorde vanuit de woonkamer, ging ik toch maar even kijken. En ineens zag ik Kai nietsvermoedend een lading vitaminepillen naar binnen snoepen. Hoe hij het potje open heeft gekregen, is me tot op de dag van vandaag nog een raadsel.

 

Lees ook
Tara: ‘Op drukke dagen eten we Happy Meals met een vitaminepil’ >

 

Hyperventileren

Ik hing de telefoon op, griste het potje uit Kais handen en begon uit paniek te hyperventileren. Wat moest ik doen? Kai laten overgeven? Melk laten drinken? Z’n maag leeg laten pompen? Zelf leek hij nog nergens last van te hebben, maar ik wist niet hoe snel ik de huisartsenpost moest bellen.

Gelukkig stelde de aardige vrouw aan de telefoon me gerust: een overdosis kan alleen kwaad als kinderen weken achter elkaar veel meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid binnenkrijgen. Kai kon hooguit last krijgen van misselijkheid en buikpijn.

 

Buikpijn

Dat klopte, want niet veel later kreeg hij hevige buikpijn en diarree. En toen hij ’s avonds in bed lag, zei hij voorzichtig: ‘Mama, ik zal nooit meer snoepen uit het vitaminepotje.’ Die had z’n lesje duidelijk wel geleerd ;).

 

Benieuwd naar meer ‘Dat ging ff mis’-verhalen? Je leest ze elke week op Kekmama.nl.