De leukste uittips voor deze week

10.06.2021 14:02
topstory leukste uittips deze week Beeld: Getty Images

Een speurtocht maken, voetballen of je verdiepen in de meest giftige dieren op aarde: dit zijn komende week de leukste uitjes voor je kind.

Ontdek de sloot

Welk beestje zwemt het snelst in de sloot? En hoe ziet de grote spinnende watertor eruit? Tijdens de IVN Slootjesdagen (11 t/m 13 juni) staan op ruim honderd locaties in het land natuurgidsen klaar met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten om kinderen alles te leren over het leven in de sloot.

Ga (coronaproof) op avontuur langs de waterkant en kijk hier welke activiteiten er in jouw buurt worden georganiseerd.

 

Lentespeurtocht

Een kasteel bezoeken is al een leuk uitje op zich, maar zeker als je kind er een speurtocht kan doen.

In de tuinen bij Kasteel Cannenburch in Gelderland kan-ie ontdekken wat er in de moestuin groeit en gaat hij met een visnetje op onderzoek uit. Aan de hand van leuke opdrachten leert hij van alles over het park. Het visnetje mag je naderhand mee naar huis nemen.

Kosten: 4 euro per kind, elke zaterdag en zondag tussen 11.00 en 15.00. 

Meer info vind je hier

 

Lees ook:
13x leuke uitjes met kinderen in de lente >

 

Giftige dieren

Woon je in Friesland of ben je daar een weekendje weg? Neem dan een kijkje in Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden. Daar is namelijk een spectaculaire tentoonstelling over gif te zien.

Je kind leert niet alleen welke dieren giftig zijn, maar ook welke planten je beter links kunt laten liggen. Leuk én leerzaam dus. Enne, een bezoekje is hartstikke veilig: alle giftige spinnen, slangen en schorpioenen zitten in hun terraria achter 't glas.

Let op: vooraf reserveren met tijdslot en check voorafgaand aan je bezoek altijd de geldende coronaregels.

 

Buitenspeeldag

Op woensdag 9 juni is het de Nationale Buitenspeeldag. Naast spelletjes op school kan je kind ook meedoen met leuke activiteiten in de buurt.

Zo organiseert Jeugdland in de regio Amsterdam bijvoorbeeld een gratis programma waarbij kinderen kunnen skelteren en hutten kunnen bouwen. Ook leuk: de kabelbaan over het water en een giga glijbaanberg.

Meld je kind hier vooraf aan.

 

Voetbalkamp

Heb je thuis een heuze Frenkie de Jong rondlopen? Geef ‘m op voor een Ubuntu voetbalkamp en hij heeft geheid de dagen van z'n leven.

Deze supercoole voetbalkampen worden op verschillende sportcomplexen in heel Nederland georganiseerd en duren drie of vijf dagen. Naast voetballen leert je kind samenwerken en is er animatie voor de ontspanning. Lunch, drankjes en tussendoortjes zijn inbegrepen, maar je kind slaapt tussendoor gewoon thuis.

De organisatie houdt uiteraard rekening met richtlijnen van het RIVM en het NOC*NSF met het oog op corona.

Meer info vind je hier
 

 

Nog meer leuke uittips voor je kind of het hele gezin?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >