‘Seks zie ik als me-time, maar dan samen’

15.09.2021 14:42
seks me-time samen Beeld: Getty Images

Zin in seks, dat is nooit een issue bij Tess en Oscar. Alleen de tijd ervoor vinden is met een baby een uitdaging.

Tess (32), woont samen met Oscar (33) en Jack (10 maanden).

“Met mijn vriend heb ik de afspraak dat alleen ik het initiatief neem tot een sekspartij. Oscar heeft namelijk altijd zin. Elke dag. Soms vaker. Ik hoef hem maar een zoen te geven of hij is in de stemming. Zelf heb ik ook een redelijk hoog libido, maar hem kan ik niet bijbenen. Om hem niet aldoor te hoeven afwijzen, ben ik dus de enige die spontaan ‘mag’ voorstellen om te vrijen. Zeker nu we pas een baby hebben, is mijn energie soms ver te zoeken. Of ik ben er met mijn hoofd niet helemaal bij, vanwege een aankomende voeding of slaapje van Jack.

Fysieke klik

Oscar en ik kennen elkaar al sinds 2008, toen we hetzelfde bijbaantje hadden bij de post. Er was direct al een hevige seksuele aantrekkingskracht, maar op dat moment zaten we allebei in een relatie. Vier jaar geleden, allebei single, kwamen we elkaar weer tegen en sindsdien is het dik aan.

De fysieke klik tussen ons is enorm sterk en de seks geweldig. Tot aan de geboorte van Jack deden we het dagelijks. Als ik menstrueerde, gebruikten we een condoom of we deden het onder de douche. We raakten niet verzadigd. Zelfs een uur voordat ik naar het ziekenhuis ging om te bevallen, lagen we te vozen. Eerlijk gezegd meer om de weeën op te wekken dan uit pure lust. Ik wilde per se niet ingeleid worden. Ik had ananas gegeten en bitter lemon gedronken, dit was het laatste bakerpraatje. Of de seks echt hielp weet ik niet, feit is wel dat een paar uur later Jack ter wereld kwam.

Libidokiller

Na de bevalling hadden we twee maanden verplichte onthouding. Ik durfde ook niet goed. Penetratie was spannend en pijnlijk en doordat ik een knip had gehad, wilde ik niets forceren. Toen we het na die periode weer voorzichtig probeerden, voelde het opnieuw onprettig. Ik baalde en was als de dood dat het schrijnend zou blijven, maar het was puur de hechting die irriteerde. Dat gevoel trok na een maand of vijf weg.

Vooraf was ons grote schrikbeeld dat de komst van een baby ons seksleven zou verwoesten. We wilden geen saai en uitgeblust stel worden dat amper interesse in elkaar had. We zouden onze dagelijkse frequentie niet door ons kind laten veranderen, riepen we heel hard. Van die smoesjes als ‘ik ben moe’, nee dat was niets voor ons. Ai. Dat is dus niet helemaal gelukt, want hoe goed ik ook tegen weinig slaap kan, onze kleine man komt soms om het uur. Dat is echt wel een libidokiller. Als ik dan in bed lig, wil ik maar één ding: slapen. Toch halen we al met al nog vijf keer per week. Als ik de babybladen mag geloven is dat ruim meer dan een gemiddeld koppel met baby.

Lees ook
Jennifer (37) en haar man vrijen dagelijks: ‘We hebben bijna nooit meer ruzie’ >

In de mood

Binnen een paar seconden ben ik in de mood. Dat is gelukkig niet veranderd. Oscar geeft mij continu het gevoel dat ik de vrouw van zijn leven ben, ik voel me begeerd door hem. Andersom vind ik Oscar ook opwindend. Hij heeft een geweldig lijf; heel mannelijk en gespierd. Het scheelt ook dat we bloot slapen. Dat was ooit een regel van mij. Als je allebei naakt bent is de stap naar seks veel makkelijker. Zodra ik Oscar achter me voel, krijg ik automatisch zin. Maar we doen het niet alleen als we in bed liggen. Het kan ook spontaan gebeuren op de bank of op het zachte speelkleed van onze kleine, in de pauze van een goede film, of zelfs tijdens de film.

Ook thuiswerken is voor ons een turn on. En dan met name in onze pauze. We genieten van een vluggertje tussen de bedrijven door en noemen het onze ‘sexy lunchtime’. Ik geef een striptease en leg mijn slipje op zijn schoot neer, zet een zwijmelnummer van Michael Bublé op of ik maak een parcours van uitgetrokken kleding. Als we allebei in een andere ruimte werken, app ik hem of hij zin heeft in een break. Uiteraard is Oscar daarvoor te porren. Hij zegt nooit nee, zelfs niet als hij eigenlijk een vergadering heeft. Dan verzint hij een excuus om even offline te gaan.

Afwisseling

We houden van afwisseling in standjes. Ik boven, hij onder en vanachter is favoriet. We krijgen allebei een orgasme, al wint Oscar het van mij. Klaarkomen hoeft voor mij niet standaard. Het is de spreekwoordelijke kers, maar de taart zelf vind ik net zo lekker. Aan speeltjes doen we niet. Ik heb ooit een We-vibe, zo’n duo-vibrator gekregen, maar die ligt te verstoffen in de kast. Ik heb geen hulpmiddelen nodig, heb genoeg aan de echte van Oscar.

We houden allebei ook van spannende plekken. Zo deden we het toen ik hoogzwanger was al een keer stiekem in de schuur van Oscars ouders en glipten we laatst samen de badkamer in van een nieuwbouwwoning. We liepen een rondje in de wijk, kijkend naar de pas gebouwde huizen. Toevallig was de deur van een modelwoning los. We maakten een rondje en in de badkamer trok Oscar me tegen de wastafel aan voor een quicky. Loeispannend, omdat we elk moment betrapt konden worden. Een week later zagen we ineens gordijnen hangen en mensen rondlopen. Ze moesten eens weten wat we in hun badkamer hebben gedaan!

Me-time, samen

Seks zie ik als me-time, maar dan samen. Iets wat heerlijk ontspant, alleen waar je nu als jonge ouders niet altijd meer tijd voor hebt of dat even tussen de bedrijven door moet. Maar dat is oké. Het enige wat echt beter mag is de vrij-tíjd. Meestal duurt een vrijpartij bij ons hooguit een kwartier. Oscar en ik zijn niet van het urenlang strelen of ellenlange voorspel. We stappen eigenlijk gelijk in de daad. We proberen het wel. Dan pakt Oscar olie om mij te masseren, maar na drie kneepjes floept hij al naar binnen en is de pret weer over. Of we zijn allebei te opgewonden van het zoenen. Als Jack straks wat beter doorslaapt, hoop ik dat we ook weer wat meer geduld voor het voorspel hebben.”
Dit artikel staat in Kek Mama 11-2021.

 

Wil je ook geïnterviewd worden voor deze rubriek? Mail naar redactie@kekmama.nl.

Op en top sexy   Waterpret Afterparty
Een lekker setje voor een spannende ochtend, middag of avond. Met de sexy open halslijn kom je mooi voor de dag en door de beugels krijg je nét dat beetje extra support. Wel zo fijn. The cleanest way to get dirty. Met deze kristallen verander je jouw bad in een mum van tijd in één groot spetterparadijs van glijmiddel. Kunnen jullie ook eens voor waterpret gaan. Verspreid een heerlijk, ontspannende geur van vanille chili ylang ylang. Kunnen jullie lekker genieten. Na 20 minuten veranderd de was bovendien in een lekker warme massageolie.
Hebbennn! Spetteren maar. Heerlijk.