Dilemma: ‘Kan ik tegen senioren zeggen dat ze mijn baby niet mogen aanraken?’

20.05.2024 11:06
populairste babynamen

Dat het ouderschap uitdagend is hoeven we je niet te vertellen. Er is geen handboek en er is geen one size fits all. Logisch dus dat je soms met vragen en dilemma’s zit. Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van onze lezers. Deze week: Louise (27) wil niet dat haar baby wordt aangeraakt door de bewoners van het verzorgingstehuis van haar oma, maar kan ze daar wat van zeggen?

Louise (27): “Mijn oma van 85 jaar woont in een verzorgingstehuis. Vijf maanden geleden werd ik moeder van een gezonde zoon. Sindsdien ga ik graag met mijn zoontje langs in het verzorgingstehuis. Mijn oma leeft namelijk helemaal op als ze hem ziet. Iedere week breng ik haar wel even een bezoekje en dan eten we samen een taartje in de gemeenschappelijke ruimte of we maken een wandeling.

Baby aanraken

Als ik in het verzorgingstehuis ben met mijn baby hebben we altijd veel bekijks. De senioren vinden het fantastisch om zo’n kleintje te zien en komen vaak even boven de wagen hangen. Dan kletsen ze tegen hem of trekken ze gekke bekken. Hartstikke lief natuurlijk, alleen waar ik me wel aan erger is dat ze mijn baby vaak aanraken. Dan aaien ze hem over z’n bol of ze raken zijn wangetje aan. Dit vind ik onprettig. Eigenlijk gebeurt het bij ieder bezoek wel een keer en ik sta me altijd te verbijten.

Dilemma

Kan ik hier wat van zeggen? Als dit op straat zou gebeuren, zou ik dat zeker doen. Nu houd ik me toch steeds in, omdat de bewoners van het verzorgingstehuis bejaard zijn en soms ook licht dementerend. Het zijn kwetsbare mensen en ik ben bang dat ik ze van streek maak als ik ze erop aanspreek. Ik ben benieuwd hoe anderen hierover denken.”

Meepraten? Dat kan via onze Facebookpagina!

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.