In samenwerking met Kek Mama

Je bed verschonen in twee minuten: zo doe je dat

15.03.2019 17:28

O, dat eeuwige gedoe van een bed verschonen. Toegegeven: je bent dolblij als de boel eenmaal ligt, maar het blijft een tijdrovend klusje. Helemáál als je meerdere bedden per week moet verschonen omdat je kind gespuugd/geplast/gezweet heeft. Goed nieuws: het kan tegenwoordig in twee minuten.

Hoe dan? horen we je denken. Nou, met een wasbaar dekbed zonder overtrek. Dat bestaat echt ja, en is van het merk Zelesta. Je kunt het dekbed in z’n geheel in de wasmachine gooien, op veertig graden wassen en klaar ben je. Ook drogen gaat snel en kan zowel in de buitenlucht als de wasdroger – een kort programma is afdoende. Scheelt niet alleen gedoe, maar ook zeeën van tijd. Die kun je dan mooi weer besteden aan leuke dingen doen met je gezin.

Geen geklungel

En ja, het betekent dus ook dat je nooit meer hoeft te klungelen met dat losse dekbedovertrek (hállo ruzie met je partner omdat hij of zij per ongeluk het puntje van de deken loslaat). Sterker nog, ook je kind kan een handje helpen als jullie de bedden gaan opmaken – misschien lukt het zelfs wel in zijn of haar eentje.

Wat ook fijn is aan deze dekens, is dat ze antiallergisch zijn én je temperatuur kunnen reguleren. Dat laatste is wel zo handig als jij of je kind veel zweet – vanwege koorts of omdat het een warme zomernacht is. Het is dus niet alleen hygiënischer, maar het slaapt ook lekkerder tijdens ‘plaknachten’. Kortom: je nachtrust wordt ook nog eens stukken beter dankzij Zelesta.

Twee kanten

Of er ook nadelen zijn? De eerlijkheid gebied te zeggen van wel. Omdat je een vast overtrek gebruikt, kun je niet afwisselen met kleuren en prints, zoals dat wel kan bij een ‘normaal’ dekbedovertrek. Duurzaam is het dus zeker, want je bespaart weliswaar kosten, maar wel minder gezellig. Zelesta vond dat zelf ook jammer en bedacht daarom meteen een oplossing. Nu zijn de dekbedden altijd voorzien van twee kleuren of prints – kwestie van even omdraaien en de slaapkamer ziet er compleet anders uit.

Benieuwd naar de dekbedden van Zelesta? Neem hier een kijkje met de code ‘Kekmama20’ krijg je ook nog eens korting.

In samenwerking met Kek Mama