Veronika: ‘Mijn dochter zei tegen de juffen dat ze glitters bij haar noenie wil, net als mama’

22.03.2024 15:05
niet voor kinderogen Beeld: Getty Images

Geheimzinnig doen over bloot en seks, daar doen we anno 2024 niet aan. Dus neemt je kind ook geen blad voor de mond. En dat de categorieën ‘lekker spontaan’ en ‘supergênant’ nogal dicht bij elkaar liggen neem je dan maar op de koop toen.

Niks blijft geheim

Veronika (38) is moeder van een dochter (3). “Op het kinderdagverblijf heeft mijn dochter aan de juffen verteld dat ze glitters bij haar noenie wil, net als mama. Bij het ophalen vroeg een begeleidster wat mijn dochter daarmee bedoelde, want elke keer met verschonen zei ze dat ze dat echt wilde. En nu weet de kinderopvang dus dat ik een piercing heb in mijn poes.”

Goed blijven zoeken

Kim (48) heeft een tweelingjongen en -meisje (8). “Het grappigste moment was toen mijn destijds tweejarige tweeling zich klaarmaakten om onder de douche te gaan. In hun blootje stonden ze tegenover elkaar te vergelijken. ‘He, jij hebt een piemel! Mama, waar is mijn piemel gebleven?’ vroeg mijn dochter aan haar broertje. Het mondde uit in een oprechte zoektocht samen. Ze waren de schattigste peutertjes ooit op dat moment.”

Een schaaltje geluk

Esther (45) heeft drie zoons (12, 9 en 5). “Toen mijn middelste zoon zeven was hadden we hem ingelicht over hoe kindjes worden gemaakt. In een poging compleet te zijn heb ik kort ivf/icsi toegelicht, waar mijn zus op dat moment mee bezig was. Het maakte veel indruk en dat wilde hij graag vertellen aan vrienden van ons die op visite kwamen. ‘Kijk, sommige kindjes worden gemaakt door een papa en een mama. En sommige kindjes worden gemaakt in een schaaltje’, zei hij heel wijs.”

Lees ook: Juf Lisette gaf les over lentekriebels: ‘Wie mag jou bloot zien?’

Je krijgt er wel wat voor terug

Merel (28) is moeder van twee zoontjes (3 en 0). “Iedereen die op kraambezoek kwam na de geboorte van onze kleine Odin werd door mijn oudste getrakteerd op zijn versie van mijn bevallingsverhaal: ‘Mijn mama heeft geen piemel meer, want die heeft de dokter eraf gehakt en toen kregen we Odin.’ Tsja, een keizersnede is ook wel erg ingewikkeld.”

Harige verrassing

Liesbeth (31) is zwanger van haar eerste. “Mijn man en ik gingen zwemmen met de vijfjarige zoon van twee vriendinnen van ons. Mijn man ging met hem in een kleedhokje en ik zat in het hokje ernaast. Hoor ik op een gegeven moment heel hard: ‘Zoooo, dat is een grote piemel! Met haren!’ Dat had ie blijkbaar nog nooit eerder gezien met twee moeders, haha.”

Nog even geduld

Marushka heeft een zoon (4) en dochter (1). “Mijn zoontje is erg bezig met het verschil tussen jongens en meisjes en vindt het maar wat interessant. Laatst vroeg hij weer eens extra om bevestiging: ‘Mama, ik heb een plasser toch? En mijn zusje niet hè?’ ‘Klopt lieverd, je zusje is een meisje.’ Op hetzelfde moment deed mijn dochter zichzelf zeer en begon hard te huilen. Waarop mijn zoontje naar haar toe liep en zei: ‘Maar dat is echt niet zo erg Margaux, jouw plasser moet gewoon nog groeien!’”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.