‘De onbekende man trok mijn dochter (2) op het nippertje uit het water’

10.08.2022 10:15
dat ging ff mis

Elke maand vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop het even he-le-maal misging.

Manon (36) is getrouwd met Evelien (32) en moeder van Soof (2).

Kermis

Het was een zwoele zomeravond zoals je die alleen kent op vakantie: vrolijke mensen op de boulevard, een zacht briesje en af en toe de walm van after sun en zomerse parfum zodra iemand voorbijloopt. Ook Sophie had de avond van haar leven. Helemaal toen ze in de verte een typisch Spaanse kermis met bestuurbare raceauto’s, grijpmachines, springkussens en bootjes zag.

Nadat Soof na een halfuur nog niet weg te slaan was bij het springkussen, ging ik wat drinken voor ons halen. Ik seinde Evelien in en zij gaf, terwijl ze Soof in de gaten hield, een goedkeurend knikje.

Gat

Alles onder controle, dacht ik nog. Maar nog geen drie minuten later stormde Evelien in paniek op me af. Soof was weg! In een oogwenk wist onze dochter zich buiten ons zicht door een gat aan de achterkant van het springkussen te wurmen. We seinden direct de kermismedewerkers in en met vier man gingen we alle attracties af.

Lees ook: Gehannes met zwembandjes zat? Dit zijn de alternatieven

Bootjes

Het leek een eeuwigheid te duren. En net op het moment dat ik door m’n benen wilde zakken, rende een onbekende man met een kletsnatte, huilende Soof op ons af. Wat bleek? Ze was bij de bootjes gaan kijken en zo voorover in het water gekukeld. En niemand, behalve die man, had haar opgemerkt.

Schuldig

Ik heb me nog nooit zo schuldig gevoeld. Hoe kon het dat we Soof ineens kwijt waren? En waarom was ik niet meteen naar de bootjes gerend toen ik wist dat ze niet meer op het springkussen stond? Gelukkig is het met een sisser afgelopen, maar de rest van de vakantie zijn Evelien en ik geen seconde meer van Soofs zijde geweken.

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.