Dat ging ff mis: ‘Ineens was de hele fles aanmaaklimonade leeg’

20.04.2022 06:52
dat ging ff mis limonade Beeld: Getty Images

Elke maand vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop het even he-le-maal misging.

Chantal (38), getrouwd met Mark (35), vader van Pim (10), Wout (7) en Noa (4):

“Onze zoon Wout van destijds zes had keurig aan zijn vader gevraagd of hij zelf een glas drinken mocht inschenken. Mijn man had dat niet verder gecheckt, die dacht alleen maar: prima. Eigen initiatieven als deze worden binnen ons mannenhuishouden altijd toegejuicht. Zeker door mama.

Al hadden we kunnen weten dat er dan iets fout zou kunnen gaan. Want waar de jongste van vier dit maar al te graag en secuur tot een goed einde brengt, is onze middelste een echte verstrooide dromer. De oudste is op zijn beurt juist vrij makkelijk. Hij wacht gewoon op het moment dat er iemand in de keuken staat om het voor hem te doen.

 

Lees ook: 8x de lekkerste alcoholvrije cocktails >

 

Traktatie

Zelf was ik die middag in het appartement van mijn vader geweest om spullen uit te zoeken. Toen ik thuiskwam, rook ik een weeïge, zoete geur, die ik niet meteen herkende. In de keuken trof ik een zo goed als lege fles aardbeien aanmaaklimonade aan, terwijl die ’s morgens bij mijn weten nog vol was. Iemand geknoeid misschien? Maar nee, niemand wist daar iets van. Totdat Wout ineens opsprong en riep dat hij zich niet zo lekker voelde. Om vervolgens, zonder zijn zin verder af te maken, projectielspugend een halve liter rode vloeistof over de kamer en keukenvloer gooide.

Wat bleek? Hij had zichzelf beloond met twee bekers pure limonade. Hij was ‘een beetje vergeten’ dat er ook water bij moest en zag groen van ellende. Gelukkig luchtte het spugen hem op en was ik wederom heel blij met mijn ooit weloverwogen beslissing om geen kleed in de woonkamer te nemen. Ik geloof dat ik wel acht keer heb gedweild, de vloer blééf plakken. Voor Wout een harde les, maar tegenwoordig gooit hij er netjes heel veel water bij als hij drinken inschenkt.”

 

Dit artikel staat in Kek Mama 03-2022.

 

Benieuwd naar meer moederblunders? Elke maand lees je een nieuw ‘Dat ging ff mis’-verhaal op Kekmama.nl.