Dat ging ff mis: ‘Wist ik veel dat deze film totaal niet geschikt was voor mijn 7-jarige zoon’

14.05.2020 10:41
dat ging ff mis ted film Beeld: Shutterstock

Een moeder vertelt over het hilarische moment in het moederschap waarop ze even he-le-maal de mist in ging.

Dorien (40), alleenstaande moeder van Mats (14), Job (12) en Tim (7).

“Iedereen die ik het vertel begint direct te lachen: Ted 2, ja, die film kennen ze wel. En haha, nee dat is geen onschuldige cartoon, maar een verhaal over een seksbeluste, grofgebekte teddybeer. Maar dat wist ik dus écht niet.
 

Berenfilm

Mijn drie zoons delen mijn Netflix-account en zijn er aardig bedreven in. Dus toen Tim een dagje schoolziek was en gezellig met mama een film wilde kijken, liet ik hem er zelf een uitzoeken. Hij opperde een Engelstalige berenfilm die zijn broers ook al hadden gezien. Dat leek me prima. Eerder hadden we al Peter Rabbit en Paddington samen gekeken, de tekst ontging hem meestal, maar plaatjes kijken was ook leuk. Ik moest nog even douchen, maar hij mocht alvast beginnen.
 

Lees ook
Dat ging ff mis: ‘Ze dachten dat ik mijn peuter alleen had thuisgelaten en wilden de politie al inschakelen’ >

 

‘Knuffelbeer’

Wie schetste mijn verbazing toen ik de kamer binnenstapte en ik een of andere mannenstem uitspraken hoorde doen als ‘What the fuck!’ en ‘Look at this: only chicks with dicks’. Terwijl ik richting de tv rende om te kijken of er soms per ongeluk porno op stond, vroeg mijn zoon mij verbaasd wat voor raar dansje Ted toch deed. Hij deed het even voor en maakte een soort neukbewegingen. Ik schrok me een ongeluk: wat was dit voor bizarre film?

Toen ik de titel googelde en recensies las, was ik in shock over het seksistische en racistische gehalte van deze zogenaamde knuffelbeer. Ook gold er een kijkadvies van twaalf jaar. Uiteindelijk heb ik Tim weten over te halen om samen Mees Kees te kijken (‘Hoeven we ook geen ondertiteling te lezen’). Tim heeft nog dagen gesproken over die malle beer en zijn gekke dansjes.”
 

Deze dat ging ff mis staat in Kek Mama 05-2020.

 

Meer persoonlijke verhalen lezen? Volg Kek Mama op Facebook >