Dat ging ff mis: ‘Onze dochter (3) ging om half zeven ’s morgens buiten aan de wandel’

23.08.2020 12:52
dat ging ff mis dochter ochtend alleen wandelen pyjama

Een moeder vertelt over het hilarische moment in het moederschap waarop ze even he-le-maal de mist in ging.

Misha (34), getrouwd met Tristan (35), moeder van Megan (15), Chloé (11) en Taylor (8).

“Tweemaal hebben we brand gehad in onze woning. De eerste keer konden we op tijd wegkomen, voordat het hele huis afbrandde. Vier jaar later gebeurde het weer, maar was er gelukkig niemand thuis. Sindsdien zijn we zo huiverig voor brandgevaar dat we de voordeur niet op slot draaien. Mocht het ooit weer misgaan, dan kunnen we naar buiten rennen zonder naar een sleutel te moeten grijpen. Daardoor kon het gebeuren dat onze destijds driejarige Taylor om half zeven ’s morgens buiten aan de wandel ging.
 

Lees ook
Dat ging ff mis: ‘Ze dachten dat ik mijn peuter alleen had thuisgelaten en wilden de politie al inschakelen’ >

 

Vroeg wakker

Ze was altijd vroeg wakker, dan ging ze naar beneden tv kijken. Maar het was zomervakantie en al lekker warm. Zonder benul van tijd belde ze bij onze buren aan om te vragen of ze met hun dochter mocht spelen. Ondanks het idioot vroege tijdstip sloeg de buurvrouw geen alarm, alhoewel Taylor ook nog in pyjama liep. Waarschijnlijk dacht ze dat wij al in de tuin zaten.

Later bleek dat meer buren haar op straat hadden zien ronddartelen met haar poppenwagentje. Ze vonden dat wel vreemd, maar zagen er ook geen gevaar in. We wonen in een rustig dorp met weinig verkeer.

Pas toen Taylor om kwart over zeven wéér bij onze buurvrouw voor de deur stond, belde ze mij ongerust om te vragen of dit wel klopte. Wij lagen op dat moment nog in bed, onwetend van het avontuur van onze jongste. Gelukkig is er niks ernstigs gebeurd. We hebben daarna wel een klein alarmpje op de voordeur gezet dat ons zou waarschuwen voor het geval onze kleine dreumes weer eens op pad zou gaan.”
 

Deze dat ging ff mis staat in Kek Mama 10-2020.

 

 

Meer lezen? Neem hier een abonnement op Kek Mama, de #1 glossy voor moeders.