Dat ging ff mis: ‘Mijn zoon (6) speelde verjaardagje en nam uit elk glas een slokje’

08.11.2021 09:25
dat ging ff mis km14 2021 alcohol kind Beeld: Getty Images

Elke maand vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop het even he-le-maal misging.

Sarah (40), samenwonend met Lisa (42) en moeder van zoon Jaxx (6).

“De veertigste verjaardag van mijn vriendin, die we uitgebreid in de kroeg vierden, inspireerde onze zoon Jaxx van destijds vier blijkbaar tot een eigen feestje.

Jaxx was een paar uurtjes met mijn ouders op het festijn geweest en had toen vol ontzag gekeken naar de capriolen van de barman. De volgende dag besloot hij ook ‘verjaardagje’ te gaan spelen, maar dan in zijn eentje. Terwijl Lisa boven wat administratie wegwerkte en dacht dat Jaxx veilig naar zijn favoriete serie Brandweerman Sam keek, verzamelde onze zoon allemaal glazen uit de keuken en liep daarmee naar onze drankvoorraad in het dressoir. Gek genoeg hadden we op alle keukenkastjes een kindersluiting en zelfs de wasverzachter stond voor de zekerheid achter slot en grendel, maar over onze flessen alcohol hebben we nooit een seconde nagedacht. Zo stom.

Lees ook – ‘Ik gaf mijn dochter (4) appellikeur in plaats van appelsap’ >

Feestje

Daardoor kon Jaxx heerlijk zijn gang gaan. Hij deed eerst alsof hij barkeeper was en schonk in ieder glas een bodempje likeur of scheutje rum. Maar omdat hij óók in z’n eentje alle visite was, nam hij ook uit elk glas een slokje. Lisa had niks aan de gaten: het was heel rustig beneden en ze hoorde eigenlijk alleen het lawaai van het kinderfilmpje. Pas na een klein halfuur kwam ze beneden. Daar trof ze tot haar enorme schrik het glazen- en flessentafereel aan en ons kind slapend op de bank, met flinke rode koontjes op zijn wangen. In paniek belde ze eerst mij en toen voor de zekerheid de huisarts. Die raadde aan Jaxx veel water te laten drinken en lekker te laten slapen. De dokter noemde het grappend zijn eerste drankroes.

Gelukkig liep alles goed af. Jaxx was de volgende dag wat hangerig maar verder prima te doen. Zelf hielden we er wel een klein trauma aan over; we hadden nachtmerries over wat er had kunnen gebeuren en voelden ons schuldig over onze nonchalance. Op de drankkast zit nu een driedubbel hangslot.”

Deze dat ging ff mis staat in Kek Mama 14-2021.

 

Benieuwd naar meer moederblunders? Elke maand lees je een nieuw ‘Dat ging ff mis’-verhaal op Kekmama.nl.