‘Ik gaf mijn dochter (4) appellikeur in plaats van appelsap’

06.09.2021 09:39
dat_ging_ff_mis_appellikeur

Elke maandag vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop het even he-le-maal misging.

Bente (35) is getrouwd met Joost (43) en moeder van Liselotte (7).

Literpakken wijn

Waar de koelkast normaal enkel is gevuld met de vaste boodschappen als melk, siroop, broodbeleg en eieren, puilde hij een dag voor de 40ste verjaardag van mijn man uit door alle alcoholische versnaperingen. Van bierflesjes en wodka tot literpakken wijn: Joost had tijdens de verjaardagsboodschappen flink ingeslagen. ‘Je wordt maar één keer 40’, was zijn argument. En hoewel ik zelf geen druppel alcohol drink, gaf ik ‘m groot gelijk. 

Ochtend

Toch had hij zijn feestvoorraad beter in de schuur kunnen stallen, denk ik achteraf. Want toen Liselotte ’s ochtends vroeg om een beker appelsap, greep ik met mijn warrige ochtendhoofd niet naar de sap, maar naar de appellikeur die was bedoeld voor mijn schoonvader. Wist ik veel dat die glazen fles met dat jolige appeltje erop alcohol was? 

 

Lees ook
Van overblijven een feestje maken? Dít zijn de leukste drinkflessen voor je kind >

 

‘Dit is geen appelsap!’

Liselotte greep als een dorstige hyena naar haar beker, maar spuugde het drankje na de eerste slok meteen uit. ‘Mama! Dit is geen appelsap!’, gilde ze. Direct wist ik waar het was misgegaan. 

Dagje thuis

Gelukkig gaf Liselotte aan dat ze geen grote slok had gedronken. Toch hield ik haar voor de zekerheid een dagje thuis. En scande ik meteen de hele koelkast om niet nog eens zo’n fout te maken…

 

Benieuwd naar meer moederblunders? Elke maandag lees je een nieuw ‘Dat ging ff mis’-verhaal op Kekmama.nl.