Dat ging ff mis teveel snoep kinderen
Beeld: Getty Images

Elke maandag vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop het even he-le-maal misging.

Monique (41), getrouwd met Erwin (42), moeder van Eefje (12) en Fiene (9).

“Samen met mijn dochters had ik als verrassing voor mijn man een weekendje op een vakantiepark in Groningen geboekt. Ik verheugde me op een romantisch weekend: als de meiden op bed lagen samen knus voor de open haard films kijken of een avondwandeling maken. Na het eten reden we weg. Een rit van ruim twee uur vanuit de Achterhoek.
 

Topidee

Al vrij snel begonnen de meiden achterin te gapen, ze waren moe van alle spanning rondom de verrassing voor papa. Ik wist dat het een drama zou worden ze in bed te krijgen als ze nu in slaap zouden vallen en ik wilde nou juist even qualitytime met Erwin. Het gejengel werd steeds erger.

Article continues after the ad

Hopend dat de suiker ze weer wat zouden oppeppen, pakte ik een zak winegums, gaf die aan de meiden en zei: ‘Neem er maar een paar.’ Een topidee, ze werden steeds vrolijker, de slaapcrisis was afgewend. Bij aankomst op het park leek het alsof er twee dolle aapjes uit hun kooi werden bevrijd. Eefje en Fiene wilden zwemmen, naar de speeltuin en renden al gillend rondjes. Naïef dacht ik dat ze gewoon enthousiast waren, totdat we de auto uitpakten en de lege snoepzak vonden.
 

Lees ook
Dat ging ff mis: 'Mijn zoon (6) speelde verjaardagje en nam uit elk glas een slokje' >

 

Hyper-de-pieper

Rond tien uur legden we Eefje en Fiene in bed, na ons vaste ritueel van wassen, tandenpoetsen, lezen en zingen. Normaal slapen ze dan meteen, nu stond het stel in een mum van tijd weer beneden: ze konden niet slapen. De hele avond bleven de kinderen hyperactief. Om half twaalf gaven wij het op en gingen zelf ook naar bed, in de hoop dat het stil zou worden.

Helaas. De halve nacht waren we in touw om de meiden kalm te krijgen. De volgende dag waren we allemaal brak en niet te genieten. Uiteindelijk hebben we met z’n allen maar een middagdutje gedaan en lagen we ook die avond vroeg in bed. Met dank aan de suikeroverdosis was de gewenste romantiek dat weekend ver te zoeken. Nog elke keer als de meisjes om een snoepje vragen roepen we hier thuis: niet de hele zak!”
 

Deze dat ging ff mis staat in Kek Mama 15-2021.

 

 

Benieuwd naar meer moederblunders? Elke maandag lees je een nieuw 'Dat ging ff mis'-verhaal op Kekmama.nl.