Betrapt tijdens de daad: ‘Ik siste nog: doe alsof je slaapt’

19.08.2023 19:13
betrapt tijdens seks Beeld: Getty Images

Elke maand vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop het even he-le-maal misging.

Anna (36), moeder van zoons Sietse (9) en Jelle (7) en dochter Famke (1):

“Als het om seks gaat, moeten mijn man Paul en ik inventief zijn. Onze jongste slaapt in een co-sleeper op onze slaapkamer en vrijen terwijl er iemand eventueel mee kan kijken gaat me toch iets te ver.

Speeltijd

Zodra de jongens op bed liggen hebben we nog een uur of drie voordat Famke haar laatste fles krijgt. Meestal brengen we die al Netflixend in huispak door, maar een enkele keer gebruiken we de bank voor wat speeltijd. Onze jongens zijn goede doorslapers en de babyfoon ligt op tafel voor het geval Famke wakker wordt. Zo ook een paar maanden terug.

“We hadden niet in de gaten dat onze zoon onder­tussen de trap af was gekomen”

We hadden eerst een pornofilmpje gekeken en waren helemaal in de mood. Wild zoenend ­trokken we de kleding van elkaars lijf. Paul drukte me tegen de bankkussens aan en dook boven op me. Door de opwinding hadden we niet in de gaten dat onze middelste zoon Jelle onder­tussen de trap af was gekomen. Ik had pas door dat hij de kamer in wilde toen ik hem hard tegen de huiskamerdeur hoorde duwen. Godzijdank knelt de deur.

Lees ook – Betrapt: ‘Terwijl wij aan het seksen waren, had onze dochter ons live gefilmd’ >

In slaap gevallen

Op dat moment had ik nog een doorschijnend kanten hemdje aan, maar Paul was piemelnaakt. Snel siste ik tegen hem: ‘Doe alsof je slaapt’. In een fractie van een seconde trok ik met mijn nog vrije arm een kussen half over zijn billen heen. Jelle was blijkbaar wakker geworden van een raar geluid. Hij had me geroepen, maar toen ik niet reageerde was hij naar beneden gekomen. Hij keek stomverbaasd naar het tafereel.

‘Ja, grappig hè’, jokte ik. ‘Papa was zo moe, hij is bij mama op schoot in slaap gevallen.’ Zijn zusje deed niets anders bij mij en ik wist zo snel niks beters te verzinnen. Ik vroeg Jelle weer naar boven te lopen, dan zou mama eerst papa wakker maken en dan hem weer instoppen. Jelle vond het prima en ik leek goed weg te ­komen.

Het enige jammere is dat we sindsdien nog regelmatig horen: ‘Nou ja, zo ráár papa, jij lag zomaar te slapen boven op mama.’ We hopen maar dat hij dit wonderlijke verhaal niet in de kring op school heeft gedeeld.”

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.