‘Zo kwam mijn zoon eindelijk van z’n krampjes af’

12.09.2018 10:43
wat-doen-tegen-krampjes-baby

Inmiddels is Malu’s zoon vier maanden oud en drinkt hij als een jekko, maar daar gingen wel wekenlang frustraties aan vooraf: ‘Die krampjes in de nacht waren de hel.’

Toen Mack uit de borst dronk, was er geen vuiltje aan de lucht: ik legde ‘m aan en hij was na een paar minuten drinken zo moe dat hij sliep als een roos. Geen krampjes, zeurhuiltjes, niets. Maar toen we merkten dat hij door vroeggeboorte niet krachtig genoeg was om voldoende uit de borst te krijgen en overstapten op de fles, begon de ellende: hij was zo gulzig dat hij meer lucht dan melk binnenkreeg.

 

Bos bloemen naar de buurvrouw

Het gevolg? Een huilende, nee, vaak krijsende baby. En hoewel we dat overdag prima konden handelen, was het ’s nachts behoorlijk afzien – alsof het geluid na twaalven ineens drie keer zo hard binnenkomt. Het dreunde zo door dat we zelfs serieus overwogen een bos bloemen naar de buurvrouw te sturen.

 

Fietsen

Maar het rottigst was het natuurlijk voor onze zoon. Je zag dat hij pijn had en niet wist wat hij ermee aan moest. Uren wiegen, inbakeren, huid-op-huid leggen en met de beentjes fietsen: niets hielp. Uiteindelijk viel hij alleen maar in slaap doordat hij zo uitgeput was van het schreeuwen. Maar goed, dan was het al bijna weer tijd voor de volgende voeding…

 

Minder prikkels

We experimenteerden met van alles. Van flesjes met een gebogen hals, een luchtfilter erin en middeltjes die we op internet tegenkwamen tot de overweging om naar een osteopaat te gaan. Ook keken we of de hoeveelheid prikkels tijdens het drinken invloed had en of het nog uitmaakte wáár we hem voedden. 

 

Betere nachtrust

Na weken klooien merkten we eindelijk wat voor Mack hielp: televisie uit, radio uit en steeds op hetzelfde hoekje van de bank voeden zodat hij niet werd afgeleid door zijn omgeving (en zich hierdoor volledig kon concentreren op de fles). Dit, in combinatie met de Philips Avent Anti-colic voedingsfles, zorgt ervoor dat onze zoon al wekenlang geen last meer heeft van krampjes. En dat wij weer een betere nachtrust hebben.

 

Speciaal voor darmkrampjes en reflux heeft Philips de Avent Anti-colic voedingsfles ontworpen. Dankzij het Airfree ventiel blijft de speen zelfs in horizontale positie vol melk, zonder daar lucht bij toe te laten. Zo kan een baby gemakkelijk rechtop gevoed worden en heeft hij minder last van boertjes.

*Heb je al flessen van Avent? Het Airfree ventiel is ook los verkrijgbaar en past op alle Philips Avent Classic+ en Philips Avent Anti-colic modellen.