‘Waarom ik mijn kinderen niet betaal om te helpen in het huishouden’

24.02.2022 16:23
dit waarom bitcoin geld van de toekomst is

Een heitje voor een karweitje? Daar doet Katie Bingham-Smith niet aan. Haar drie kinderen helpen in het huishouden en krijgen daar – tot hun ongenoegen – geen cent voor. En daar heeft Katie zo haar redenen voor.   

“Het is een onderdeel van het leven”, aldus de moeder van drie. 

 

Helpen in het huishouden

Al van jongs af aan dragen Katie’s kinderen een steentje bij in het huishouden. “Ik ben ook zo opgevoed. Het voelde heel natuurlijk om ze aan te leren de vaatwasser in te ruimen, hun kleding in de wasmand te gooien en hun jassen op te hangen”, schrijft Katie in haar blog. Nu haar kinderen wat ouder zijn, groeit hun takenpakket. “Mijn zoon brengt het vuilnis naar buiten en zet de kliko’s aan de weg. Mijn dochter vouwt alle schone was en mijn jongste kind hielp met het uitruimen van de vaatwasser tot hij het zelf kon.”

 

Onderdeel van het leven

Katie vertikt het om haar kinderen te betalen voor huishoudelijke taken. En ook al vinden ze dat zelf soms hartstikke oneerlijk, Katie heeft er zo haar redenen voor. “Het is gewoon een onderdeel van het leven en hun taakjes kosten soms maar een paar minuten per dag. Daar hoeven ze niet voor betaald te worden”, vertelt ze. Bovendien moet je het huishouden volgens haar met z’n allen doen. “Ja, ik wilde graag drie kinderen, maar dat betekent niet dat een moeder het huishouden in haar eentje doet.”  

 

Lees ook
Kind laten helpen in de keuken: dít zijn leuke (en veilige) klusjes per leeftijd >

 

Ander soort beloning

Maar er zijn uitzonderingen. Zo beloont Katie haar kinderen wel voor grotere klussen, zoals het wegbrengen van spullen naar de stort of tuinieren. “Dan vraag ik of er iets speciaals is wat ik voor ze kan kopen”, vertelt ze. “Ik bedank mijn kinderen altijd en vertel hoeveel ik hun hulp waardeer. Soms verwen ik ze door iets leuks te kopen, zoals parfum of een paar sneakers, ook als ze geen grote klus hebben gedaan.” Maar een zakcentje voor hun dagelijkse taken? Nee, dat zit er niet in. “Volwassenen krijgen ook niet betaald om hun eigen huis schoon te maken. Dus eigenlijk doe ik wat andere ouders ook doen: mijn kinderen voorbereiden op de toekomst.”

Bron: Scary Mommy

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >