‘Voel je als moeder niet schuldig als je niet van ieder moment geniet’

15.06.2017 12:34
moeder-moment-genieten

Moeder Chaunie Brunsie voelt zich weleens schuldig als ze beseft dat ze de afgelopen jaren niet van ieder moment met haar kinderen heeft genoten.

Maar ze kon niet anders, schrijft ze op Babble.

 

‘De tijd vliegt’

‘Soms kijk ik naar mijn kinderen en dan besef ik dat de tijd vliegt – precies zoals iedereen zei voordat ik moeder werd’, vertelt ze. ‘En dan denk ik aan alle mooie momenten die ik heb gemist als ik even een minuutje voor mezelf wilde hebben. Als ik geen geduld had met mijn peuters of als ik aan het klagen was tegen mijn man. Waarom zag ik op die momenten niet de mooie kant in? Waarom realiseerde ik me niet dat mijn leven niet altijd zo zou blijven?’

Lees ook
Facebookpost voor ‘falende moeders’ gaat viral >

 

Eén minuut rust

Daar heeft Chaunie een duidelijk antwoord op: ‘Op die momenten is het nou eenmaal moeilijk om de positieve kant in te zien. Ik was te moe en ik deed wat ik kon. Natuurlijk ben ik niet trots op de dagen dat ik mezelf opsloot in de badkamer omdat ik één minuut rust wilde, maar ik moet vaker stilstaan bij de momenten dat ik de afwas liet staan om met mijn kinderen te spelen. Of die momenten dat mijn kinderen en ik lachten tot onze buik zeer deed.’ Dát zijn volgens de moeder dan ook de momenten om te onthouden.