In samenwerking met Kek Mama

Tim (34) fietst 500 km voor Ronald McDonald Huizen: ‘Een waanzinnige ervaring’

23.06.2017 07:00
tim-fietst-ronald-mcdonald-huizen

Tim Zittersteijn (tweede van rechts) is trainingsmanager bij McDonald’s en fietst op 24 en 25 juni samen met z’n collega’s HomeRide om geld op te halen voor de Ronald McDonald Huizen. 

“Een zware, maar waanzinnige ervaring”, vertelt hij. 

 

Weinig slaap

HomeRide is een fietstocht van 500 kilometer dwars door Nederland. Deelnemers krijgen 24 uur de tijd om deze (in estafettevorm) af te leggen. Dat dit flink afzien is, weet Tim uit ervaring: hij fietst nu voor de derde keer mee. “Het is fysiek ontzettend pittig, want je maakt veel kilometers en hebt weinig slaap. We kunnen misschien een uurtje rusten achter in de bus die met ons meerijdt, maar daarna moet je alweer.”

 

Intens

En toch is de sfeer van start tot finish uitgelaten. “Iedereen is vrolijk, mensen langs de route juichen en alles is heel goed georganiseerd. Op die manier hou je het samen met je team goed vol. Na zo’n intens weekend ben je niet alleen collega’s meer, je bent ook vrienden.”

 

‘Tastbaar’

Het Ronald McDonald Kinderfonds ontvangt geen subsidie en is afhankelijk van donateurs en sponsors. Tim heeft samen met zijn team nu al bijna 13.000 euro opgehaald. “Het is mooi om te zien wat er met dit geld gebeurt. Het wordt niet besteed aan onderzoek of iets dergelijks, maar is heel tastbaar: elke euro wordt uitgegeven aan meubilair, keukens en behang, bijvoorbeeld. Ik heb zelf geen kinderen, maar ik denk dat iedereen begrijpt dat je zo dicht mogelijk bij je kind wil zijn als hij of zij in het ziekenhuis ligt. Door mijn jarenlange werk bij McDonald’s zie ik hoe waardevol het Kinderfonds voor zieke en gehandicapte kinderen en hun familie is.”