Sanne Vogel over de kraamtijd in quarantaine: “Dit had ik me niet kunnen bedenken toen ik zwanger was”

10.04.2020 13:04
sanne vogel bevallen van tweeling

Praatjes door het raam en een bezoek aan het consultatiebureau als het uitje van de week. ‘Dat is toch het laatste wat ik had kunnen bedenken toen mijn tweeling in mijn buik groeide’, schrijft actrice Sanne Vogel.

Het eerste half jaar van het leven van de tweeling doorbrengen met papa aan de keukentafel, mama ineens als huismoeder en drie katten op zestig vierkante meter is niet helemaal wat Sanne zich had voorgesteld toen ze zwanger was. Een bijzondere kraamtijd. Het is in ieder geval een goed verhaal voor later.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Het nieuwe leven: Dat het uitje van de week een bezoek aan het consultatiebureau is. Dat we het eerste half jaar van hun leven vooral in quarantaine zouden doorbrengen omdat er een nieuw virus door de wereld raast… Dat is toch het laatste wat ik had kunnen bedenken toen deze twee in mijn buik groeiden. Ik denk er vaak aan; hoe we ze dit zullen vertellen als ze groot genoeg zijn om het te begrijpen. Hoe we maanden op 60 m2 doorbrachten met 2 baby’s en 3 katten. Papa aan de keukentafel achter zijn computerschermen. Mama als freelancer plotseling gebombardeerd tot huismoeder. Vrienden die praatjes komen maken voor het raam. Boodschappen bezorgservice, de pakketjesman wiens gezicht we het meeste zien. Uren poetsen in de weekenden, het huis is nog nooit zo schoon geweest. Videobellen met opa’s en oma’s…. – ‘Gelukkig hadden we een tuintje’ Zal ik zeggen met een grijze knot bovenop mijn hoofd. Bella en Loewy met mijn kleinkinderen op schoot, zullen het in koor mee zeggen. Want ze hebben dat verhaal inmiddels al zo vaak gehoord. #anderhalvemetermaatschappij #nieuwetijd #twins #quarantine #tweeling #kraamtijd

Een bericht gedeeld door Sanne Vogel (@sannevogel) op

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Instagram.