Momfluencer Rachelle: ‘Het is goed om ook de minder leuke kant van het leven te delen’

20.05.2022 11:00
Rachelle Eijkelenboom

In Op het podium laten we om de week een influencer aan het woord over het moederschap. Dit keer spreken we Rachelle Eijkelenboom, beter bekend als @rocknrachelle. Ze is moeder van Jax en serveert haar volgers graag een flinke portie outfit-inspiratie voor.

Even voorstellen

  • Rachelle Eijkelenboom (31)
  • Relatie: single
  • Kinderen: Jax (4)
  • Instagram: @rocknrachelle
  • Aantal volgers: 20.600

Je bent een momfluencer: hoe is dat zo gekomen?

“Ik startte met Instagram voor ik moeder werd. Ik gebruikte het vooral om outfits te delen, in het begin nog zonder mijn hoofd op de foto’s. Mijn vriendinnen vroegen altijd naar mijn kleding, dus het leek me leuk mijn outfits met meer mensen te delen. Toen ik zwanger werd vermeed ik positiekleding en wist ik leuke outfits te maken met items in grotere maten en lekkere stretchkleding. Dat viel in de smaak! Zo kreeg ik er veel moeder-volgers bij.”

Wat is jouw voornaamste doel met het gebruik van Instagram?

“Mensen inspireren. Ik vind het leuk dat ik kan laten zien dat je naast het moederschap ook nog dingen voor jezelf kunt doen. Dat je er ook als moeder goed uit kunt zien en goed voor jezelf kunt zorgen. Het geeft voldoening dat mensen zich anders gaan kleden door mij, dat je het verschil maakt. Ik ben recent gescheiden en zit in een lastige periode, ook dat deel ik online. Het is fijn dat mensen daar steun uit halen, dat je iets aan elkaar hebt. Je kunt sparren met mensen die in dezelfde situatie zitten.”

Je bent heel open over je scheiding en hoe dit voor Jax is. Was het voor jou meteen duidelijk dat je ook dit wilde delen?

“Ik heb daar veel over nagedacht en ook met mijn ex over gesproken. Het ging even heel slecht met me en toen realiseerde ik mij dat al die ‘happy-family’-foto’s op Instagram ook veel mensen pijn kunnen doen. Dat besefte ik me niet toen ik ze zelf nog plaatste. Ik bedacht me dat er vast nog veel meer mensen in hetzelfde schuitje zitten als ik, dus dat het goed is om ook die kant van het leven met elkaar te delen.”

“Het is wel belangrijk grenzen te stellen. Ik deel mijn leven tot op een bepaalde hoogte. Ik ben geen psycholoog en kan geen professioneel advies geven: ik deel alleen hoe het voor mij is en wat ik doe om me beter te voelen.”

Lees ook: Sanne Smeets verloor haar zoon (5): ‘We noemen zijn naam elke dag’

Wat vind je zelf het leukst om te delen met je volgers?

“Foto’s van toffe outfits. Daar kan ik echt blij van worden. Ik kan mijn creativiteit erin kwijt. Ik werk alleen samen met merken die echt bij mij passen, ik wil wel echt mezelf blijven.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rachelle✌🏽 (@rocknrachelle)

Waar haal jij zelf je kledinginspiratie vandaan?

“Ook via Instagram, maar vooral gewoon op straat. Vaak heb ik een item in mijn hoofd en weet ik niet hoe ik eraan kom, maar is het nérgens te vinden! Het is een droom om ooit een eigen kledinglijn te ontwerpen. Als ik in wat rustiger vaarwater zit wil ik die droom zeker gaan najagen.”

Wat vind je het mooist aan het moederschap?

“Het is misschien cliché, maar je krijgt zoveel liefde terug van je kind. Dan zegt Jax bijvoorbeeld: ‘ik vind je zo lief’ of ‘mama, je bent zo mooi’. De knuffels, de kusjes: als ik mijn kind gelukkig zie ben ik het zelf ook!

En wat vind je de grootste uitdaging?

“Alle dingen in mijn leven combineren: een eigen onderneming, social media, de opvoeding, het huishouden. Dat is gewoon veel. Soms voel ik me weleens schuldig: de eerste jaren van Jax’ leven was ik er heel veel voor hem, nu wat minder. Maar als ik aan hem uitleg dat we ook geld moeten verdienen om dingen te kunnen betalen snapt hij het meteen, dus dat is fijn!”

Heb je weleens last van momshaming?

“Gelukkig niet veel. Ja, dat ik moet stoppen met een speen: maar dat weet ik zelf ook wel. Misschien krijg ik weinig kritiek omdat ik zo eerlijk ben. En als ik eens een stomme DM krijg reageer ik er niet op. Dat willen ze juist, die reactie uitlokken, dus ik geef ze dat lolletje niet.”

In de miniserie op Kek Mama TV geeft Rachelle ons vier weken lang een kijkje in haar leven. Bekijk de eerste aflevering hieronder.

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en
je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.