Pardon? 9 moeders over de vreemdste opmerkingen tijdens hun zwangerschap

31.05.2022 12:52
zwanger overgewicht Beeld: Shutterstock

Iemand feliciteren met een zwangerschap is niet zo moeilijk, toch? Nou, blijkbaar nodigt die buik ook uit tot het maken van ongevraagde, vreemde of zelfs ronduit brutale opmerkingen. Daarom: 9 moeders over de vreemdste opmerking die ze tijdens hun zwangerschap kregen.

Sommige mensen…

9x rare opmerkingen tijdens de zwangerschap

1. “Toen ik zwanger was van ons eerste kind vroeg iemand: ‘Wil je nog meer kinderen?’ Hallo, laat me eerst even bevallen.”

2. “Ik trouwde toen ik zes maanden zwanger was. We hadden de bruiloft al gepland voordat ik zwanger raakte, maar omdat mijn buik niet zo groot was, paste ik nog in mijn trouwjurk. Na de ceremonie zei mijn stiefvader: ‘Ga je dit de hele dag dragen? Je lijkt gigantisch.’ Op de foto’s zie je mijn buik amper. En ook al was-ie groot: wat dan nog? Brutaal!”

3. “Mijn collega vroeg of ik ernaar uitkeek om een zoon te krijgen. ‘Ja’, reageerde ik, ‘maar vooral dat hij gezond is’. Vervolgens vroeg ze: ‘Heb je er weleens nagedacht over het feit dat je nu een piemel in je buik hebt?’ Eh, wat?!”

4. “Een man wees naar zijn eigen (grote) buik en zei: ‘Ik heb er ook zo een.’”

5. “Bij het bekendmaken van mijn zwangerschap probeerde mijn neef, die geen kinderen heeft, mij ervan te overtuigen waarom ik voor een natuurlijke bevalling moest kiezen. ‘Gefeliciteerd’ was voldoende geweest.”

Lees ook: Déze opmerkingen over het ouderschap kunnen alleen mensen zonder kinderen maken

6. “Mensen, en dan vooral mannen, vroegen of ze over mijn buik mochten aaien oor goed geluk.”

7. “Een familielid zei joviaal: ‘Je hebt een goede zwangerschap gehad? Dat betekent dat je een slechte bevalling hebt’. Diegene bedoelde het niet verkeerd, maar toch! Er kloptve trouwens niets van: ik had een fijne, geplande keizersnede.”

8. “Ik werkte als gastvrouw in een casino en stond hoogzwanger achter een balie. Terwijl ik een koppel naar hun tafel bracht, vroeg de vrouw of ik zwanger was. ‘Ja, bijna uitgerekend’, reageerde ik. Vervolgens zegt de vrouw: ‘Oh, het ziet ernaar uit dat er twee baby’s in zitten!’ Mijn mond viel open en ik vertelde haar vriendelijk dat er maar één meisje in zat. Sommige mensen…”

9. “Na mijn zwangerschap vertelde iemand dat ik geluk had dat mijn zoon prematuur geboren was, omdat ik de laatste twee maanden van mijn zwangerschap niet meer hoefde te doorstaan. Hij lag twee maanden in het ziekenhuis…”

Bron: Buzzfeed

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.