Moeder pakt mobiel van zoon af met verrassend gevolg

18.05.2017 11:38
moeder-mobiel-zoon-verrassend-resultaat

Toen de dertienjarige zoon van Katie Smith zich misdroeg, besloot ze zijn mobiele telefoon af te pakken. Ze verwachtte één groot drama, maar het pakte toch anders uit.

Op Babble legt ze uit wat er gebeurde. 
 

‘Trots’

‘Mijn zoon heeft al een mobiele telefoon vanaf z’n elfde’, schrijft ze. ‘Hij had er hard voor gewerkt en was er erg trots op.’ Katie keurde de smartphone goed, maar had wel een paar regels: geen mobiel achter gesloten deuren en het apparaat niet de hele dag aan. Toch begon haar zoon ‘m steeds meer te gebruiken: het sloop erin. Katie: ‘Ik realiseerde me niet hoeveel tijd er in die telefoon ging zitten. Als kind was hij gek op buitenspelen, voetballen en fietsen maar het enige wat hij nog wilde was op zijn telefoon zitten.’
 

Lees ook
iPad-gebruik onder kinderen: zo pak je het aan >

 

Gelukkiger

Toen hij zich op een dag misdroeg, besloot Katie zijn telefoon af te pakken. Hij was boos en Katie verwachtte dat het een hel zou worden, maar tot haar verbazing bloeide hij na een paar uur helemaal op. ‘Hij was veel vrolijker, spraakzamer en closer met de familie. Zonder zijn telefoon leek hij gelukkiger dan ooit.’ Nóg verrassender: na een week vertelde hij dat hij zich inderdaad gelukkiger voelde.

Toen hij zijn telefoon terug kreeg, besloten Katie en haar zoon een tijdslimiet in te stellen. En tot nu toe werkt het.