Marijn Frank (33) van Keuringsdienst van Waarde kan hele dagen een beetje aanklooien en van haar dochter genieten. “Maar soms vind ik opstaan al ingewikkeld.”

Marijn Frank is zo iemand van wie je een goed humeur krijgt. Als je haar in Keuringsdienst van waarde monter een nietsvermoedende fabriekswoordvoerder telefonisch hoort doorzagen over mensenhaar in supermarktbrood of wormen in dadels. Als ze in haar film Vleesverlangen wegdroomt bij een charmante chef-kok die een ribstuk met zout inwrijft. En ook tegenover haar zittend in een fijn café. Omdat ze open en eigen is, omdat ze sprankelt. Zelfs als het gaat over somberheid, over langs elkaar heen leven, over het lastige én het mooie van veel willen.

Leven

Opvallend: haar vriend en haar beste vriendin noemen Marijn zorgeloos, iemand die geen beren op de weg ziet. Toch komt er geregeld zo’n somber, pessimistisch gevoel over haar heen. Met golven gaat het. “Zelfs vriendinnen kunnen zich dat moeilijk voorstellen. Ik kan een ochtend hebben zitten huilen en dat niemand het ’s avonds merkt. Dat is geen toneelspelen, ik kan me goed opladen voor sociale dingen. Ik weet niet eens wat het is. Algeheel pessimisme.” Is even stil. Mijmert. Kijkt monter, dat wel. Ook als ze zegt: “Eigenlijk zijn alle facetten van het leven niet makkelijk. Daarom verbaast het me dat niet meer mensen in gestichten zitten. Dat iedereen dat maar doet, leven. Bijvoorbeeld. De verantwoordelijkheid voor een kind, dat vind ik heel serieus. En best zwaar. Mijn moeder, die vroedvrouw is, zegt altijd – heel ranzig: ‘Als je een kind krijgt, krijg je er een tros aambeien en schuldgevoel bij cadeau.’ Het is waar. Ik denk ook: is Sally niet te veel bij de oppas? Doe ik het wel goed? En werk, dat moet altijd maar goed en interessant zijn. Ik ben daar een beetje onzeker over. Soms vind ik opstaan al ingewikkeld. En de interactie met je partner. De basis is echt goed, maar ik vraag me weleens af of we niet onwijs langs elkaar heen leven in de drukte.”

Op hetzelfde spoor

Marijn waakt ervoor dat ze te veel uit elkaar lopen, dat hun levens te veel op een eigen spoor gaan zitten. “Als het minder goed gaat tussen ons, trek ik aan de bel. Een etentje regelen, onverwacht samen naar de sauna, vakantie boeken. Als we snauweriger worden is dat. Dat je alleen nog maar roept wie waar wanneer moet zijn. Of: ‘Ga naar de kapper, je ziet er niet uit.’ Dat je alles op een weegschaal gaat leggen qua tijdverdeling. Dat haat ik echt. Als we dan wat afspreken, al is het een paar uur samen weg, zitten we snel op hetzelfde level en gunnen we elkaar weer alles. En zelfs tijdens een ruzie kan ik voelen, wow, wat is hij sexy. Dat helpt ook.” Grijns. Ze vertelt over de lieve vader die Victor is. Dat hij met Sally naar het zwembad gaat. Wild met haar stoeit, wat Marijn niet doet. Over de reis van zes weken door Amerika met z’n drieën. “Dat je bijna tegelijk met je kind gaat slapen en opstaan om half zeven niet meer als vroeg voelt.” Sally is bijna vier, gaat binnenkort naar school. Marijn en Victor zijn 33 en 35, wat zijn de plannen, meer kinderen? “Ik zou dat nog wel willen, denk dat het leuk is voor Sal. Victor is er twijfelachtiger over, is meer op zijn vrijheid gesteld. Hoe ouder Sally wordt, hoe makkelijker het gaat. Er komt steeds meer ruimte. Als er een baby komt, weet je dat dat voor twee jaar weg is. Maar als het ons gegeven is, hoop ik dat er nog wel een tweede kind komt.”

Het hele interview met Marijn Frank staat in Kek Mama 04-2016. 

Lees hier alle BN'er interviews.

BN'er-moeders op Instagram

Van dokter diagnoses tot de kinderboerderij en genieten van de zon: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Grote liefdes

 

Liefdes

Een bericht gedeeld door Airen Mylene (@airenmylene) op


Niet schudden schat

 

Haha #foodsharing 👻 Ik zei nog zo: niet schudden!!🤣

Een bericht gedeeld door Sophie de Buisonjé (@sophiedbuisonje) op


Kusjes

 

Ik vreet hem op! Vanmorgen lekker naar de kinderboerderij gegaan. 💛

Een bericht gedeeld door Bobbi Eden (@bobbieden) op


Genieten

 

Zon ❤️ ☀️

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op


Wat is de diagnose dokter?

 

Dokter wat is de diagnose? - Babyvet meneer, lot’s of babyvet!

Een bericht gedeeld door Maandg & Dondg 16:00 new video (@nienkeplas) opLees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >


 

Even tijd voor jezelf

 

Me time🙏🏼❤️

Een bericht gedeeld door Doutzen Kroes (@doutzen) op


Vrienden voor het leven

 

Heerlijk dagje buiten ☀️

Een bericht gedeeld door MoniQue Noël (@moniquenoell) op


Even afkoelen

 

De tuin Lente klaar maken💪🏻

Een bericht gedeeld door Marly Van der Velden (@marlyvd) op


#Throwback

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

video-actrice-jennifer-garner-haalt-tas-leeg

Dacht je dat jouw tas een puinhoop was? Dan moet je die van Jennifer Garner een zien. De actrice en moeder deelt de inhoud op Instagram en er komt van alles en nog wat voorbij.

Van pennen in alle kleuren en stickers tot zelfs een steen(?): ze heeft geen idee waar die troep vandaan komt. Of jawel - van haar kinderen natuurlijk. Logisch.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >