Facebookpost van moeder gaat viral: ‘Mijn kind hoeft niet te delen’

03.05.2017 09:41
facebookpost-viral-kind-delen

‘Leren delen’ is iets dat veel ouders hun kind al zo vroeg mogelijk proberen mee te geven. De Amerikaanse moeder Alanya Kolberg is het daar niet mee eens: haar zoon hoeft niet te delen als hij dat niet wilt.

In een Facebookpost (die door duizenden mensen is geliket) legt ze uit waarom. 
 

Klikken

De frustratie begon toen Alanya met haar zoontje Carlson in de speeltuin in het park was. Zes kinderen stapten op haar zoon af en vroegen of ze met zijn speelgoed mochten spelen. Carlson was overdonderd en vroeg zijn moeder om hulp. Haar reactie: “Je mag gewoon nee zeggen.” Zo gezegd, zo gedaan: haar zoon liep naar de kinderen toe en zei dat hij niet wilde delen. Vervolgens kwamen de jongens naar haar toe om te ‘klikken’. Alanya:  “Ik antwoordde: ‘Hij hoeft niet met jullie te delen. Hij zei nee. Als hij wil delen dan zal hij dat wel doen’.”
 

Lees ook
Deze ‘meme’ gaat flink viral: ‘Dwing mij niet om een kus te geven’ 

 

Boterham

Ouders in de speeltuin konden de reactie van de moeder moeilijk begrijpen. En daar snapt Alanya op haar beurt weer niets van: “Als ik als volwassene in het park een boterham aan het eten ben, hoef ik die toch ook niet te delen? Dus waarom kijken jullie kwaad naar mij in de veronderstelling dat mijn zoon en ik onbeleefd zijn?” De belangrijkste les van Alanya aan haar zoon is dan ook: leer ‘nee’ zeggen. “Ik wil mijn kind niet leren dat hij gewoon alles weg moet geven, alleen omdat iemand daar om vraagt.”