Drielingmoeder Tatiana: ‘Ik hoop nog eens heel erg verliefd te worden’ (deel II)

12.02.2024 13:46
Beeld: Jeffrey Groeneweg

Drielingmoeder Tatiana Fokker is met haar eindeloze positiviteit de publiekslieveling uit het tv-programma Meer dan Verwacht. Hoe doet ze dat toch, lachend ál die ballen hooghouden? Een gesprek over moederschap, hoop, geloof en liefde. Of zoals Tatiana ze noemt: Hope, Faith en Charity (2).

Dit is deel II van het interview, lees hier deel I.

Ben je altijd zo positief geweest of ben je het geworden?
“Ik ben wel een aparte vrouw denk ik. Ik heb veel meegemaakt, hele diepe dalen en veel verdriet gekend.  Daar wil ik verder niet op ingaan, maar dat vormt je wel. Ondanks alles stond ik altijd wel positief in het leven, blij. Maar anders dan nu; er is ook zoveel gebeurd. Ik wilde mijn leven op orde hebben voor ik moeder werd, een leuke vent, centjes op de bank. Ik had het allemaal, maar juist toen ik zwanger raakte en mijn allergrootste wens uitkwam, raakte ik ook alles kwijt. Mijn relatie strandde, mijn zaken kwamen in de problemen. Ik kreeg daardoor grote schulden. Én drie kinderen, waarvan er een ernstig ziek was.”

Ze vervolgt: “Dan kun je twee dingen doen: negatief ertegen strijden of je gaat er in dankbaarheid mee om. Ondanks dat alles onder mijn voeten vandaan viel, stond ik wel weer op. Er gaat niemand dood, dacht ik. Nu niet. Hope ging dat wél bijna. Ik ben de enige die de baas is over mijn emoties en ik kies ervoor er positief mee om te gaan. Natuurlijk heb ik nachten zitten piekeren, ben ik ook heel boos geweest, maar voor die drie koppies ga ik altijd door. Zolang ik mijn kinderen maar gezond bij me heb, kan me niks gebeuren.”

“Ondanks dat alles onder mijn voeten vandaan viel, stond ik wel weer op. Er gaat niemand dood, dacht ik. Nu niet”

Die instelling maakt je geliefd bij het grote publiek. Welk compliment raakt je het meest?
“Dat ik een motivatie ben voor andere moeders. Dat motiveert mij juist weer om door te gaan. Ik vind het fijn dat ik met mijn video’s andere moeders een fijne dag kan geven. Ze helpen relativeren of laten lachen. Gewoon door mezelf te zijn. Ik ben gewoon Tatiana. Ik heb geen filter.”

Hoe kijk jij naar jezelf in het programma?
“Met trots. In het dagelijks leven denk ik niet: oh wat zwaar, maar als ik het terugkijk vind ik het wel heel knap van mezelf. Zo van, dat doet ze maar wel ff. Ondanks dat het over mezelf gaat. Ik voel heel sterk dat we met z’n vieren een team zijn. In het programma zie je dat wel echt terug. Ik hoop dat het voor die meiden later een mooi document is ”

Zou het nog passen, een man in zo’n hecht meidenteam?
“Ik weet het niet. Ik hoop ooit van wel, maar ik ben me ook wel heel bewust van het aantal kinderen. Drie, wie wil dat nou? Ik hoop wel dat ik ooit nog heel erg verliefd mag worden. Al is de liefde naar mijn dochters zo groot, dat ik ook niet weet of er ruimte genoeg over is. Het is ook niet meer zoals vroeger, dat je over een man denkt: op naar de volgende.”

“De liefde voor mijn dochters is zo groot, dat ik niet weet of er nog genoeg ruimte over is voor een man”

Over de toekomst gesproken: je bent zo populair dat er vast alweer een volgend programma op de planning staat…
“Op dit moment is er nog niets concreet. Ik weet niet wat de toekomst brengt, maar sta overal voor open!”

Kek Mama Editie 1 van 2024, liefde en seks, ligt nu in de winkelWil je dat de glossy altijd als eerste bij jou op je deurmat valt? Abonneer je dan nu voor slechts €29,95 per jaar.