Kek Mama-columnist Mariëtte Middelbeek zet elke week persoonlijk, herkenbaar en met humor de zaken voor je op een rij. Deze week: Trumps overwinning.

Ook ik werd vanochtend wakker met een serie totaal ongeloofwaardige nieuwsalerts op mijn telefoon. En ik dacht daar van alles bij.

1. Dit kan niet. Het KAN niet.

2. Het moet een grap zijn. Of een foutje. Kan ook. Ook nieuwsmedia maken weleens foutjes.

3. Wel vreemd dat alle nieuwsmedia dat dan tegelijk hebben gedaan. Over de hele wereld.

4. Maar het kan, hè. Het kan...

5. Oké, het kan niet. Het is echt zo. Officieel. Er komt een gespraytande racist in het Witte Huis.

6. Ik zal de Obama’s zo missen. Barack, en Michelle en zelfs die malle hond van ze. Allemaal.

7. Ik hoop zo dat mijn kinderen nooit zullen begrijpen waarom er zoveel mensen zijn die oprecht vinden dat mensen met een andere taal, kleur of paspoort achter een muur dienen te verdwijnen.

8. Ik begrijp dat zelf namelijk ook niet.

9. En hoe ga ik mijn babydochter op een dag uitleggen dat er dus wel heel veel mensen op deze wereld zijn die niet gillend/ hoofdschuddend/ mopperend wegliepen toen iemand zei dat het echt prima is om women vrijuit bij de pussy te grabben, maar die man benoemden tot hun leider?

10. Je zal maar een democraat in Amerika zijn op dit moment. Zou je dan echt emigreren? Zou ik dat doen?

11. Was Mars nou al bewoonbaar gemaakt? Dat zou dan nog wel wat zijn.

12. Toch denk ik ook: hoe verschrikkelijk boos moet je zijn op de wereld om de keus voor deze man te maken? Hoe uitzichtloos moet je situatie zijn? Hoe groot je wanhoop?

13. Groter dan ik me kan voorstellen, vrees ik.

14. Ik durf de vertaling daarvan naar Nederland nog niet te maken.

15. Is die uitslag al rechtgezet trouwens? Waren ze misschien vergeten om Californië mee te tellen? Heel, heel misschien?

16. Of is er nog ergens een doos ongetelde stemmen opgedoken? Er moet IETS zijn.

17. En ik dacht dat House of Cards soms ongeloofwaardig was.

18. Het is zo’n vreemd gevoel dat ik de hele tijd denk dat ik eigenlijk naar een aflevering van iets Netflix-erigs zit te kijken in plaats van naar CNN.

19. Wel een heel slechte aflevering dan.

20. Ik word gewoon misselijk als ik hem daar zie staan. Met die overwinnaarsblik.

21. Kan IEMAND trouwens dat arme zoontje van hem in bed leggen? En instoppen? En zeggen dat alles goedkomt, al weet ik ook niet hoe.

Mariëtte Middelbeek (33) is schrijver en chef redactie van Kek Mama. Ze is getrouwd met Erik, met wie ze zoon  Casper (2) en dochter Nora (9 maanden) heeft.

moeder-sportouders-schreeuw-niet.

De dochter van Christine Burke vindt het lastig om contact te leggen, dus was het even spannend toen ze zei dat ze op basketbal wilde. Maar wat bleek: niet de kinderen uit haar team, maar de ouders langs de lijn waren het probleem.

Aan al deze 'overfanatieke' oudersschrijft Christine nu een brief.

 

Schreeuwen

'Ik was verbijsterd toen ik voor het eerst bij een wedstrijd was', vertelt ze. Ze schrok ervan hoe andere ouders de jonge kinderen op het veld kleineren. En toen Christine een andere moeder een opmerking hoorde maken over haar dochter, was ze helemaal van slag. 'Even serieus: zijn jullie vergeten dat jullie als kind ook beginners waren? En door jullie als veroordelende, schreeuwende ouders langs de lijn wordt het voor mijn dochter nóg moeilijker om te leren. Mijn mooie, verlegen, maar dappere dochter moet al die opmerkingen maar aanhoren.'

 

Lees ook
Waarom deze slapende moeder op het voetbalveld 'held' wordt genoemd >

 

'Laat het maar zien'

Christine is van mening dat al dat commentaar juist angst opwekt bij de kinderen. 'Jullie hebben geen idee hoe spannend het misschien voor die kinderen is geweest om het veld op te lopen. Het vereist veel lef om met zoveel publiek te spelen. En als je het zelf zo goed denkt te weten: laat het maar zien dan.'

 

Voetbalcontract

'Natuurlijk, deelnemen aan een team kost tijd, ook als ouders', gaat ze verder. 'Na uren rijden naar de training en kijken naar wedstrijden, wil je je kind zien winnen. En gebeurt dat niet? Dan is dat frustrerend, maar ik wil jullie één ding meegeven: het is geen professionele sport. Ze doen dit voor hun lol dus het is geen enorm 'ding'. En tot een scout de naam van jouw kind niet op een voetbalcontract van veertig miljoen heeft gezet, vraag ik je om je mond te houden als mijn kind niet speelt volgens jouw verwachtingen.'

Bron: Scary Mommy

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

moeder-mooie-spullen-kopen

Of je nou een mooie tas, lekkere parfum of crème in de winkel ziet staan: gewoon kopen als je portemonnee dat toelaat, vindt blogger en moeder Rita Templeton.

'Schuif dat 'moederschuldgevoel' eens opzij', schrijft ze op Scary Mommy.

 

'Denk aan jezelf'

Wanneer je iets duurs in je hand hebt, is het logisch dat je als moeder denkt: 'Hier kan ik drie paar broeken voor m'n kind van kopen.' En dat je liever een volle kar met boodschappen of stofzuiger koopt in plaats van kleding voor jezelf, is ook niet zo gek. Maar toch vindt Rita dat je ook aan jezelf moet blijven denken. 'Of je nu ziek, gestrest of verdrietig bent, je houdt het gezin als moeder altijd draaiende. Alleen al omdat je bereid bent om je eigen wensen op te offeren en je kinderen voorop te stellen, verdien je zelf af en toe iets moois.'

 

Lees ook
Inge (40): 'Door m'n zus moest ik mijn zoon een goedkopere fiets geven' >

 

'Draag het met trots'

Rita vergelijkt het moederschap met een betaalde baan: 'Als je een baan hebt, kun je vrije dagen aanvragen. Je krijgt misschien extra vakantiedagen of een bonus, maar moeders? Die krijgen nooit een vrije dag, laat staan iets extra's. En toch ben je er altijd, doe je je best en geef je je hart voor iets wat zoveel energie kost. Dus koop dat boek, die outfit, die nieuwe mascara of andere prullaria. Weet dat je het verdiend hebt.'

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >