Geen lepeltje-lepeltje: ‘Mijn man slaapt op zolder’

08.02.2024 12:07
apart slapen gescheiden snurkt Beeld: Shutterstock

Jim Bakkum en Bettina Holwerda slapen apart. Bettina stelt: beter apart goed uitgerust dan samen maar chagrijnig liggen te zijn. Zeker als je een gezin runt. En dus vroegen we op onze socials hoe jullie daarin staan.

Een greep uit de reacties;

Joanne: “Een goede nachtrust is me heilig. En omdat we allebei snurken is het beter dat we dus niet samen slapen. Helaas.”

Sharon slaapt vaker apart dan samen, al ligt ze nooit alleen in bed. “Waarom? Omdat we twee meiden hebben die beide niet alleen willen slapen. Dat is oké. Mijn partner slaapt vaak op zolder met de oudste en ik in ons eigen bed met de jongste.”

Jennifer: “Alleen als mijn man op stap is geweest, slapen we apart. Zo heeft niemand last van elkaar en kan ons zoontje van vijf lekker bij mama slapen.”

Milou: “Al moet ik een apart huis hebben, ik moet en zal slapen.”

Janny kan zich niets voorstellen bij apart slapen. “Zonder hem naast me heb ik juist geen goede nachtrust.”

Ook Kim ervaart dit zo. “Mijn man en ik liggen altijd lepeltje-lepeltje. Is hij er niet, doe ik geen oog dicht en áls ik al wegdommel zijn het hazenslaapjes. Misschien ook omdat ik het – zo zonder mijn levende kruik naast me – het altijd koud heb.”

Sevdaa: “Ik slaap al vijf jaar met oordopjes in, omdat mijn man hard snurkt. Ik ga niet apart slapen, dat vind ik niet zo gezellig.”

Lees ook – ’59 dingen die je denkt als je kind slapen voor losers vindt’ >

Nathalie heeft ook zo’n ronkende wederhelft, “maar je raakt eraan gewend”.

Cindy: “Hier slapen we ook apart. Mijn man is een felle knarsetander. Maar écht enorm fel. Daar valt niet bij te slapen. Ook niet met zo’n speciaal plaatje van de tandarts.”

Leandra: “Het is zo fijn om in de armen van mijn man in slaap te vallen. Altijd een goede afsluiter van de dag, ongeacht hoe die verlopen is. Ik moet er niet aan denken dat te moeten missen.”

Regina: “Apart slapen hoeft hier niet, maar ieder z’n eigen deken? Hell yeah!”

Denise: “Ik slaap al 4/5 jaar naast mijn dochter. Heerlijk!”

Eva: “Ik slaap al slecht als mijn wederhelft op de bank in slaap is gevallen! Vreselijk!”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.