De afgelopen maanden vlogen de zwangerschapsaankondigingen van beroemdheden ons om de oren. Wij zijn benieuwd hoe het nu met ze gaat en maakten een fijn lijstje van zwangerschapsupdates. Van Anouk die met haar Dominique een prachtige buikfoto maakte, tot aan Victoria Koblenko die met haar zwangere buik uit de auto probeerde te klimmen.

1. Anouk

6 januari maakte zangeres Anouk groot babynieuws bekend: ze is namelijk zwanger van haar zesde kind, het eerste kind samen met haar vriend Dominique. Op Instagram deelde ze een kiekje van haar buik, dat ze weer verwijderde nadat ze veel kritiek kreeg. Gelukkig liet Anouk het er niet bij zitten en plaatste ze onlangs opnieuw een prachtige foto van haarzelf en Dominique op Instagram. Het is nog niet bekend wanneer ze is uitgerekend.

More content below the advertising
 

No King without a Queen ❤️?

A photo posted by anouk (@anouk) on

2. Bobbi Eden

Via een vlog op LINDA.TV maakten Bobbi en Mark Laurenz bekend dat ze hun eerste kind krijgen. Op Instagram showt het stel trots de foto van de eerste echo. De felicitaties stroomden binnen.

 

Verwacht! Eind September. ❤️❤️❤️❤️❤️ ?? @marq_laurenz ❤️❤️❤️❤️❤️

A photo posted by Bobbi Eden (@bobbieden) on

5 weken na de eerste foto maakte het stel in een nieuwe aflevering bekend dat ze een jongen krijgen. Kort daarna showde Bobbi voor het eerst haar groeiende buik.

 

Blij ei! ??? #pregnant #zwanger #zwangerschap #belly #babybump #noppies #buik

A photo posted by Bobbi Eden (@bobbieden) on

3. Carice van Houten

Carice en Guy leerden elkaar kennen op de set van de film Brimstone en verwachten nu hun eerste kind. Vlak nadat bekend was dat Carice zwanger was, doopte Martin Koolhoven, regisseur van Brimstone, de baby alvast om tot 'Brimbaby'.

Ook Guy liet van zich horen op Twitter. De acteur haakte in op de grap "Ok, ik ben klaar voor jullie grappen over een shadowbaby" van Carice. "Er gaat niets boven het vooruitzicht van een shadowbaby om van gedachten te veranderen over het vaderschap", twitterde Guy vervolgens. Voor de mensen die geen Game of Thrones kijken: Carice beviel in de serie van een 'shadowbaby', een bovennatuurlijk wezen.

Het enige wat Carice tot nu toe van haar zwangerschap heeft gedeeld, is deze hilarische foto op Twitter. ''You know you're seriously pregnant when your mother starts buying you a 'grabber''', grapt Carice.

4. André Hazes junior

Dré (22), die een relatie heeft met de 17 jaar oudere Monique, is altijd openhartig geweest over zijn kinderwens. "Monique heeft een kinderwens en met het oog op haar leeftijd is het verstandig daar niet al te lang mee te wachten. Nu is het daar nog te vroeg voor, maar ik zie Monique echt wel als de moeder van mijn kinderen", meldde De Telegraaf vorig jaar. Een maand geleden kwam die wens uit. En Dré was dolblij dat hij het eindelijk kon delen, getuige zijn bericht op Instagram.

Monique en Dré houden hun volgers goed op de hoogte van de zwangerschap. Zo liet Monique na 17 weken zwangerschap haar groeiende buik zien.

 

It's showing! #17weeks

A photo posted by @moniquenoell on

En al gauw daarna werd het geslacht van de baby bekend gemaakt.

5. Gordon Ramsay

Anouk is niet de enige met een groot gezin, want ook Gordon Ramsay wordt weer vader. Hij krijgt zijn vijfde kind met zijn vrouw Tana. "Ik heb al drie dochters en een zoon. En nu krijg ik er nog een dochter bij!", aldus de 49-jarige chefkok in The Late Late Show.

6. Victoria Koblenko

"Geen woorden, maar daden!" Zo luidt oud-voetballer Evgeniy Levchenko het nieuws via Instagram de wereld in. "Meervoud van lev is LEVEN. En we zijn gezegend om een nieuw leven op de wereld te mogen zetten", schrijft Victoria bij haar foto. "Oh ja, Evgeniy mag de was doen."

De eerste foto van Victoria met haar zwangerschapsbuik kwam bij het volgende Instagram kiekje. In een prachtige jurk liet Victoria zien dat ze bepaalde verzorgingsproducten had uitgeprobeerd. Wij vinden de buik veel leuker om te zien.

En als je deze nog niet voorbij hebt zien komen, moet je echt even naar beneden scrollen. Je auto parkeren en er dan met je zwangere buik uitkomen kan namelijk een behoorlijke klus zijn.

 

Een dag uit het leven van een buik ☺️?

A video posted by Victoria Koblenko (@vkoblenko) on

7. Kim Kötter

Na de geboorte van zoon Muck plaatste Kim een paar prachtige kiekjes online. Ook heeft Muck inmiddels een eigen Instagramaccount waar de eerste foto's al op zijn gezet.

We waren al onder de indruk van de prachtige fotoserie die Kim plaatste, maar na deze video kun je ons helemaal wegdragen. Een paar dagen na de bevalling mochten Kim, Jaap en Muck weer naar huis. Dat mooie moment moest natuurlijk vastgelegd worden. De muziek is – hoe kan het ook anders – ingezongen door Jaap.

Beeld: Shutterstock
Beeld: Shutterstock

Slaan, duwen, trekken: kinderen doen het bijna dagelijks. Volgens moeder en blogger Acacia Blixen is het heel belangrijk dat een kind 'sorry' leert te zeggen tegen een ander. 'Ouders moeten daarin het goede voorbeeld geven.'

Buiten spelen

De kinderen van Acacia gaan niet naar school, omdat ze er voor kiest ze thuisonderwijs te geven. Haar kinderen spelen regelmatig met vriendjes die ook niet naar school gaan. ‘We zijn een groepje gestart met kinderen van allerlei leeftijden die samen buiten konden spelen, onder toezicht van een ouder. Ik heb toen één ding aangegeven: dat slaan en duwen niet getolereerd wordt en dat als een kind een ander kind pijn doet, hij zijn verontschuldigingen moet aanbieden.’

More content below the advertising

 

Lees ook:
'Mijn dochter (5) hoeft niet altijd sorry te zeggen' >

 

Zelf oplossen

In praktijk blijkt dat echter niet zo eenvoudig. Het komt nogal eens voor dat één van de kinderen van Acacia een duw of trap krijgt en dat de boosdoener dan verder gaat alsof er niets gebeurd is. ‘Daar stoor ik me enorm aan’, vertelt ze. ‘Soms zegt de ouder van het kind ‘sorry’, namens zijn zoon of dochter, maar zo’n verontschuldiging is niets waard.’ Volgens Acacia moet je het de kinderen zélf te laten oplossen. 'Dus: niet ‘sorry’ zeggen namens je kind, maar het je kind zelf laten zeggen. En wil hij dat niet, omdat hij geen spijt heeft, dan moet hij weg.’

 

Goede voorbeeld

Acacia vindt daarnaast dat ouders het goede voorbeeld moeten geven. ‘Bied zelf je verontschuldigingen aan als je een fout maakt. Als een kind het gewend is om ‘sorry’ te horen van zijn ouders, dan zullen ze het gemakkelijker vinden om zichzelf te verontschuldigen tegenover hun vriendjes. Geef je als ouder niet het goede voorbeeld, dan leert een kind dat het normaal is dat iemand anders de verantwoordelijkheid voor zijn acties op zich neemt.’
 

Bron: Scary Mommy.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

 

Beeld: Shutterstock
Beeld: Shutterstock

Klik en nog eens klik: in een mum van tijd heb je twee gaatjes in je oren, voor de rest van je leven. Dat lijkt heel vanzelfsprekend voor meisjes, maar volgens Kristen Mae is dat het niet. Zij liet haar dochter zelf bepalen wanneer ze gaatjes in haar oren wilde. 

Traditie

De dochter van Kristen is 9 en heeft sinds een jaar gaatjes in haar oren. Kristen legt op haar blog uit: ‘Veel ouders geven hun dochters oorbellen als ze nog maar een baby of een peuter zijn. Zelf was ik ook een baby toen ik gaatjes kreeg en ik kan me er dus niets van herinneren. Voor sommige ouders is het zelfs een culturele traditie die er gewoon bij hoort. Maar ik heb er heel bewust voor gekozen om onze dochter pas op haar negende gaatjes te geven.’

More content below the advertising

 

Lees ook:
'Waarom ik mijn baby echt geen oorbellen geef' >

 

Eigen keuze

Kristen noemt daar een aantal redenen voor. ‘Ten eerste wilde ik haar geen pijn doen op zo’n heel jonge leeftijd. Bovendien vind ik de standaard die tegenwoordig aan uiterlijk wordt gesteld, onzin. Ik wilde haar geen gaatjes geven omdat het maatschappelijk verwacht wordt om die als jong meisje te hebben.’ Daarnaast vond Kristen het heel belangrijk dat het haar dochters eigen keuze zou zijn. ‘Rond haar vijfde begon ze zich af te vragen waarom haar vriendinnetjes wel gaatjes in hun oren hadden en zij niet. Ik vertelde haar waarom ik had gewacht en ze vroeg me of het pijn zou doen. Ze besloot toen dat ze op haar achtste gaatjes wilde. En zo geschiedde.’

Sindsdien is haar dochter supertrots op haar oorbellen. ‘Waarschijnlijk was het ook gewoon oké geweest als we haar op jonge leeftijd gaatjes hadden gegeven’, zegt Kristen. ‘Maar ik ben toch blij dat we hebben gewacht. De dag dat ze haar eigen keuze maakte – ook al gaat het maar om twee piepkleine gaatjes – was de dag dat ze zich onafhankelijk voelde. Voor haar was het een bewuste keuze waar ze voor altijd trots op zal zijn.’

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >