De afgelopen maanden vlogen de zwangerschapsaankondigingen van beroemdheden ons om de oren. Wij zijn benieuwd hoe het nu met ze gaat en maakten een fijn lijstje van zwangerschapsupdates. Van Anouk die met haar Dominique een prachtige buikfoto maakte, tot aan Victoria Koblenko die met haar zwangere buik uit de auto probeerde te klimmen.

1. Anouk

6 januari maakte zangeres Anouk groot babynieuws bekend: ze is namelijk zwanger van haar zesde kind, het eerste kind samen met haar vriend Dominique. Op Instagram deelde ze een kiekje van haar buik, dat ze weer verwijderde nadat ze veel kritiek kreeg. Gelukkig liet Anouk het er niet bij zitten en plaatste ze onlangs opnieuw een prachtige foto van haarzelf en Dominique op Instagram. Het is nog niet bekend wanneer ze is uitgerekend.

 

No King without a Queen ❤️?

A photo posted by anouk (@anouk) on

2. Bobbi Eden

Via een vlog op LINDA.TV maakten Bobbi en Mark Laurenz bekend dat ze hun eerste kind krijgen. Op Instagram showt het stel trots de foto van de eerste echo. De felicitaties stroomden binnen.

 

Verwacht! Eind September. ❤️❤️❤️❤️❤️ ?? @marq_laurenz ❤️❤️❤️❤️❤️

A photo posted by Bobbi Eden (@bobbieden) on

5 weken na de eerste foto maakte het stel in een nieuwe aflevering bekend dat ze een jongen krijgen. Kort daarna showde Bobbi voor het eerst haar groeiende buik.

 

Blij ei! ??? #pregnant #zwanger #zwangerschap #belly #babybump #noppies #buik

A photo posted by Bobbi Eden (@bobbieden) on

3. Carice van Houten

Carice en Guy leerden elkaar kennen op de set van de film Brimstone en verwachten nu hun eerste kind. Vlak nadat bekend was dat Carice zwanger was, doopte Martin Koolhoven, regisseur van Brimstone, de baby alvast om tot 'Brimbaby'.

Ook Guy liet van zich horen op Twitter. De acteur haakte in op de grap "Ok, ik ben klaar voor jullie grappen over een shadowbaby" van Carice. "Er gaat niets boven het vooruitzicht van een shadowbaby om van gedachten te veranderen over het vaderschap", twitterde Guy vervolgens. Voor de mensen die geen Game of Thrones kijken: Carice beviel in de serie van een 'shadowbaby', een bovennatuurlijk wezen.

Het enige wat Carice tot nu toe van haar zwangerschap heeft gedeeld, is deze hilarische foto op Twitter. ''You know you're seriously pregnant when your mother starts buying you a 'grabber''', grapt Carice.

4. André Hazes junior

Dré (22), die een relatie heeft met de 17 jaar oudere Monique, is altijd openhartig geweest over zijn kinderwens. "Monique heeft een kinderwens en met het oog op haar leeftijd is het verstandig daar niet al te lang mee te wachten. Nu is het daar nog te vroeg voor, maar ik zie Monique echt wel als de moeder van mijn kinderen", meldde De Telegraaf vorig jaar. Een maand geleden kwam die wens uit. En Dré was dolblij dat hij het eindelijk kon delen, getuige zijn bericht op Instagram.

Monique en Dré houden hun volgers goed op de hoogte van de zwangerschap. Zo liet Monique na 17 weken zwangerschap haar groeiende buik zien.

 

It's showing! #17weeks

A photo posted by @moniquenoell on

En al gauw daarna werd het geslacht van de baby bekend gemaakt.

5. Gordon Ramsay

Anouk is niet de enige met een groot gezin, want ook Gordon Ramsay wordt weer vader. Hij krijgt zijn vijfde kind met zijn vrouw Tana. "Ik heb al drie dochters en een zoon. En nu krijg ik er nog een dochter bij!", aldus de 49-jarige chefkok in The Late Late Show.

6. Victoria Koblenko

"Geen woorden, maar daden!" Zo luidt oud-voetballer Evgeniy Levchenko het nieuws via Instagram de wereld in. "Meervoud van lev is LEVEN. En we zijn gezegend om een nieuw leven op de wereld te mogen zetten", schrijft Victoria bij haar foto. "Oh ja, Evgeniy mag de was doen."

De eerste foto van Victoria met haar zwangerschapsbuik kwam bij het volgende Instagram kiekje. In een prachtige jurk liet Victoria zien dat ze bepaalde verzorgingsproducten had uitgeprobeerd. Wij vinden de buik veel leuker om te zien.

En als je deze nog niet voorbij hebt zien komen, moet je echt even naar beneden scrollen. Je auto parkeren en er dan met je zwangere buik uitkomen kan namelijk een behoorlijke klus zijn.

 

Een dag uit het leven van een buik ☺️?

A video posted by Victoria Koblenko (@vkoblenko) on

7. Kim Kötter

Na de geboorte van zoon Muck plaatste Kim een paar prachtige kiekjes online. Ook heeft Muck inmiddels een eigen Instagramaccount waar de eerste foto's al op zijn gezet.

We waren al onder de indruk van de prachtige fotoserie die Kim plaatste, maar na deze video kun je ons helemaal wegdragen. Een paar dagen na de bevalling mochten Kim, Jaap en Muck weer naar huis. Dat mooie moment moest natuurlijk vastgelegd worden. De muziek is – hoe kan het ook anders – ingezongen door Jaap.

gescheiden werkende moeder
Beeld: Unsplash

Als alleenstaande moeder heeft blogger Katie Bingham-Smith het soms zwaar. Ze maakt er geregeld een potje van, maar dat maakt haar geen bal uit.

Op Scary Mommy schrijft ze: ‘Ik faal vaak, maar ben wel gelukkig.'

 

Explosie

Katie is een gescheiden moeder van drie kinderen en werkt fulltime vanuit huis. Haar agenda loopt over. ‘Ik heb zoveel ijzers in het vuur, dat ik nooit weet wat ik als eerste moet aanpakken’, vertelt ze. ‘Meestal wacht ik gewoon tot iets op het punt staat te exploderen en dan beslis ik dat dát het belangrijkste is dat mijn aandacht nodig heeft. Het is de enige manier waarop ik kan functioneren.’


Lees ook:
Column Lieve: 'Als alleenstaande moeder weet ik pas echt wat druk zijn inhoudt' >

 

Swipen

Volgens Katie is het een kwestie van overleven. ‘Er zijn dagen dat we geen wc-papier meer hebben omdat ik teveel aan m’n hoofd had toen ik in de supermarkt stond. Ik dacht na over het onderhoud van de auto, dat de hond naar de dierenarts moest en welke ingrediënten ik moest uitkiezen voor de taco’s van die avond. Toen mijn kinderen klaagden dat er geen wc-papier was, gaf ik ze gewoon een servet. En die keer dat ik op de bank in slaap viel en mijn jongste kind ging swipen op mijn Tinder-profiel? Whatever. Als je een gescheiden moeder bent die een inkomen wil verdienen en zo nu en dan een leuke date wil hebben, betaal je een prijs. En dat is het waard, want je leeft het leven dat je wilt.’

 

'Ik heb tenminste plezier'

Katie wil haar kinderen laten zien dat ze meer is dan een werkende moeder. ‘Ze moeten mij gelukkig zien. En dat ben ik. Het is me gelukt om mijn perfectionisme uit het raam te werpen. Ik probeer alles te geven op mijn werk, als moeder, in mijn relaties – en ik faal vaak. Maar dat vind ik prima. Ik heb het liever zo druk dat ik mijn kind per ongeluk op mijn telefoon laat, dan dat ik alles in de hand heb en geen tijd meer heb voor een gezichtsmasker of een lunch met vriendinnen. Ik heb verdorie plezier.”
 

 


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Disneyland annuleerde
Beeld: Unsplash

Als je kind het gevoel heeft dat hij minder aandacht krijgt dan z'n broer of zus, wil je hem in de watten leggen. Maar dat hoeft niet op een rigoureuze manier, vertelt blogger Robin Enan op Scary Mommy.

Robin Enan had een geniaal plan: samen met haar vijfjarige zoon naar Disneyland. Ze vertelt: ‘Sinds de geboorte van onze jongste dochter afgelopen zomer, is mijn zoon soms jaloers en voelt hij zich wat verwaarloosd. Een trip naar Disney, alleen hij en ik, moest ervoor zorgen dat hij twee dagen lang mijn onverdeelde aandacht zou hebben.’ Robin boekte een hotelkamer, zocht de vluchten uit en struinde Disney blogs af om zich goed voor te bereiden. ‘Mijn man was voor. Hij steunt me altijd enorm en is bovendien geen Disney fan, dus hij vond het helemaal prima dat hij dit uitje misliep.’
 

Lees ook:
'Wat als ik mijn dochter (2) na de geboorte van haar broertjes niet genoeg aandacht kan geven?' >

 

Puzzelen

Maar een maand vóór vertrek, gebeurde er iets bijzonders. ‘Mijn man was tot laat aan het werk. Toen ik onze baby en driejarige dochter in bed had gestopt, ging ik naar de kamer van mijn zoon’, vertelt Robin. ‘Hij was gretig een nieuwe puzzel aan het uitpakken die hij van zijn oma had gekregen. We werkten er samen aan, zo’n vijftien minuten, zonder veel te praten. Toen we klaar waren en ik zijn kamer weer wilde verlaten, zei hij: ‘De volgende keer dat papa laat werkt, doen we dit dan nog een keer?’’

 

'Kleine momenten maken het verschil'

Dat simpele verzoekje maakte haar duidelijk dat haar zoon helemaal geen verrassingsreis naar Disneyland nodig had om hun speciale band te bevestigen. 'Hij had momenten nodig zoals deze avond, waarop we samen puzzelden', vertelt Robin. 'Momenten waarop ik niet word afgeleid door zijn zusjes, mijn mobiele telefoon of andere mensen.’ Robin besloot de trip naar Disneyland te annuleren. ‘We gaan er vast nog eens naar toe, zoals gepland. Maar voor nu denk ik dat het beter is om kleine aanpassingen te doen in ons dagelijks leven en onze routines. Dat maakt écht verschil voor hem. Ik plan nu bewust tijd in voor ons tweeën. En dat doe ik voor ieder van mijn kinderen – niet elke dag of eens in de week, maar wanneer en waar ik kan.'

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >