Promotie

Geef ons een verse bos bloemen en we zijn zo blij als een kind. Alleen: hoe zorg je ervoor dat zo’n boeket er na een paar dagen nog steeds mooi uitziet? Check deze tips voor advies en klaar ben je.

1.

Vervang je de ene bos bloemen voor de andere? Maak dan eerst de vaas goed schoon met een beetje chloor, zodat alle bacteriën van de ’oude’ bloemen weg zijn. Op die manier voorkom je dat je nieuwe boeket wordt aangetast.

 

2.

Een zakje bloemenvoedsel werkt nog altijd het beste om je boeket mooi te houden. Zakje per ongeluk weggegooid? Een klein scheutje frisdrank – de suikers zorgen ervoor dat je bloemen een oppepper krijgen – doet wonderen.

 

3.

Wist je vast niet, dat snijbloemen een ‘wond’ krijgen als ze worden afgesneden. Na een tijdje gaat die wond dicht en neemt de steel minder water op. Je raadt het waarschijnlijk al: snijd je bloemen altijd schuin af. Met een scherp mes. Een bot mes zorgt er namelijk voor dat de steel rafelt en dat wil je niet, want dan komen er bacteriën bij.

 

4.

Haal bladeren zoveel mogelijk van je bloemen af. Als ze namelijk in de vaas vallen of hangen, komen er makkelijk bacteriën op en is de kans op rot groter. Hetzelfde geldt voor besjes van bijvoorbeeld de llex.

 

5.

Bloemen blijven het langst mooi in schoon water. Klinkt als een open deur, maar wordt vaak niet gedaan. Ververs het daarom regelmatig, zeker als je ziet dat het water troebel wordt. Hoe warm dat water moet zijn? Dat verschilt per bos. Als je bloemen met harde stelen hebt, werkt warm water het beste. Zachte stelen doen het beter op koud water. Als je een gemixt boeket hebt, speel je met lauwwarm water altijd op safe.

 

6.

Het mag duidelijk zijn dat je je gloednieuwe boeket niet in de volle zon zet, maar daarnaast houden bloemen ook niet van tocht en fruit. Kies voor een neutrale plek en je bloemen gaan zo een paar dagen langer mee.

 

 

 

Fijne boeketten

Zelf een bos bloemen op tafel? De prachtboeketten van bloomon zijn een feest om naar te kijken. En het mooie is dat je niet eens naar de winkel hoeft: je bestelt een boeket gewoon online. Kwestie van een maat kiezen – small, medium of large – en klaar ben je. En als je kiest voor de bloemenservice van bloomon, krijg je - wekelijks of maandelijks, het is maar net waar je voor kiest - een verse bos op tafel. Makkelijker kan dus niet. Meer weten? Klik hier.

 

 

BN'er-moeders op Instagram

Van weekendboodschappen tot aan huiswerk: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Kusje

 

Zò trots en zò gek op dit heerlijke jochie, #LUX ❤️

Een bericht gedeeld door Bettina Holwerda (@bettina_holwerda) op


Lievelingsplek

 

Mijn lievelingsplekje. #brabant #mijnthuis #familie #❤️

Een bericht gedeeld door Vivian Reijs - VIVONLINE (@vivianreijs_vivonline) op


Hard aan het werk

 

Hier wordt een boekbespreking voorbereid. #lampje

Een bericht gedeeld door Georgina Verbaan (@gverbaan) op


Zou het genoeg zijn?

 

Lees ook
Boodschappen doen met drie kinderen: zo doe je dat in 15 minuten >


'Spontane foto'

 

Zie hier het resultaat van het maken van een ‘spontane foto’ 😂❤️

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op


Wijze woorden

 

✨door Rupi Kaur via @mothermusemag

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op


Prachtige foto

 

 

 


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

harde werker en moeder
Beeld: Pexels

Als advocaat staat blogger Candace Alnaji vrouwen bij die gediscrimineerd worden op de arbeidsmarkt omdat ze zwanger zijn of kinderen hebben. ‘Hun kansen worden ontnomen omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen.’

‘Maar je kunt heel goed én een harde werker én moeder zijn’, schrijft ze op Scary Mommy.
 

Identiteit

Candace las een essay van een zwangere vrouw, waarin zij uitlegde dat zij zichzelf geen ‘moeder’ zou gaan noemen. De reden: ze wilde niet dat haar identiteit als moeder de rest van haar leven zou overschaduwen. ‘Inmiddels heeft ze een baby en beschrijft ze zichzelf in haar blogs nog steeds niet als moeder’, zegt Candace. ‘Daar is niets mis mee - iedereen moet zichzelf op zijn eigen manier uiten. Maar als ik een blog schrijf, zal ik mezelf altijd moeder noemen.’

 

Lees ook:
'Het moederschap staat gelijk aan 2,5 fulltime baan' >

 

Discriminatie

Candace is advocaat op het gebied van arbeidsdiscriminatie. ‘Voordat ik kinderen kreeg’, vertelt ze, ‘vertegenwoordigde ik moeders. Zij werden door hun werkgevers gediscrimineerd op basis van hun status als moeder. Ze werden lastig gevallen omdat ze een miskraam hadden of omdat ze leden aan een postnatale depressie.’ Sinds Candace zelf kinderen heeft, kan ze hun pijn en frustratie heel goed voorstellen. ‘Veel moeders worden hun kansen ontnomen – gewoon omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen en vervolgens blijven werken.’
 

‘Moeder én goede werker’

Volgens Candace is het belangrijk om de huidige en toekomstige generatie vrouwen te laten zien dat je heel goed een moeder én iets anders kunt zijn. ‘Het moederschap vormt een heel groot deel van je identiteit’, legt ze uit, ‘maar daarnaast kun je ook een goede werker zijn. We hebben vrouwen nodig die zeggen: ‘Ik ben advocaat en ook een moeder. Ik ben verpleegster en ook een moeder.’ Dus of ik nou tachtig of twaalf uur per week werk, ik zal in mijn blogs altijd schrijven dat ik een advocaat, schrijfster én moeder ben.’


 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >