In samenwerking met Kek Mama

6x zo blijven je bloemen mooi

15.12.2016 12:47

Geef ons een verse bos bloemen en we zijn zo blij als een kind. Alleen: hoe zorg je ervoor dat zo’n boeket er na een paar dagen nog steeds mooi uitziet? Check deze tips voor advies en klaar ben je.

1.

Vervang je de ene bos bloemen voor de andere? Maak dan eerst de vaas goed schoon met een beetje chloor, zodat alle bacteriën van de ’oude’ bloemen weg zijn. Op die manier voorkom je dat je nieuwe boeket wordt aangetast.

 

2.

Een zakje bloemenvoedsel werkt nog altijd het beste om je boeket mooi te houden. Zakje per ongeluk weggegooid? Een klein scheutje frisdrank – de suikers zorgen ervoor dat je bloemen een oppepper krijgen – doet wonderen.

 

3.

Wist je vast niet, dat snijbloemen een ‘wond’ krijgen als ze worden afgesneden. Na een tijdje gaat die wond dicht en neemt de steel minder water op. Je raadt het waarschijnlijk al: snijd je bloemen altijd schuin af. Met een scherp mes. Een bot mes zorgt er namelijk voor dat de steel rafelt en dat wil je niet, want dan komen er bacteriën bij.

 

4.

Haal bladeren zoveel mogelijk van je bloemen af. Als ze namelijk in de vaas vallen of hangen, komen er makkelijk bacteriën op en is de kans op rot groter. Hetzelfde geldt voor besjes van bijvoorbeeld de llex.

 

5.

Bloemen blijven het langst mooi in schoon water. Klinkt als een open deur, maar wordt vaak niet gedaan. Ververs het daarom regelmatig, zeker als je ziet dat het water troebel wordt. Hoe warm dat water moet zijn? Dat verschilt per bos. Als je bloemen met harde stelen hebt, werkt warm water het beste. Zachte stelen doen het beter op koud water. Als je een gemixt boeket hebt, speel je met lauwwarm water altijd op safe.

 

6.

Het mag duidelijk zijn dat je je gloednieuwe boeket niet in de volle zon zet, maar daarnaast houden bloemen ook niet van tocht en fruit. Kies voor een neutrale plek en je bloemen gaan zo een paar dagen langer mee.

 

 

 

Fijne boeketten

Zelf een bos bloemen op tafel? De prachtboeketten van bloomon zijn een feest om naar te kijken. En het mooie is dat je niet eens naar de winkel hoeft: je bestelt een boeket gewoon online. Kwestie van een maat kiezen – small, medium of large – en klaar ben je. En als je kiest voor de bloemenservice van bloomon, krijg je – wekelijks of maandelijks, het is maar net waar je voor kiest – een verse bos op tafel. Makkelijker kan dus niet. Meer weten? Klik hier.