Whoopi Goldberg shockeert publiek door co-host te vragen of ze zwanger is

18.09.2023 18:02

Sister Act-actrice en televisiedinosaurus Whoopi Goldberg heeft de foute vraag der foutere vragen gesteld. Op nationale televisie notabene – in Amerika dan. In praatprogramma The View stelde ze co-host Alyssa Farah Griffin de vraag: “Ben je zwanger?”

Een zichtbaar geschokte Griffin antwoordde: “Nee! Oh mijn god! Dat kun je niet zeggen als mijn schoonmoeder hier is, die héél graag wil dat ik haar kleinkind baar. Zie ik er zwanger uit dan?”

Goldberg verduidelijkte dat ze “gewoon een vibe kreeg” en de “gloed” van Alyssa niet langer kon negeren terwijl ze aan tafel zat. Volgens Griffin heeft ze echter geen nieuws te delen. Daar voegde ze aan toe: “Ik sta er heel erg voor open om binnenkort zwanger te worden. Ik ben nog niet gezegend met een zwangerschap. Mijn man en ik denken erover na.”

Cancelvraag

Misschien heb je het zelf ook wel eens meegemaakt. Je bent wat kilootjes aangekomen in de zomervakantie en je hebt toevallig een partner; volgens sommige mensen een logische optelsom dat je wel zwanger móét zijn. En ze zullen het vragen ook! Een andere variant kan zijn: “Wanneer krijgen jullie nou eens kinderen?”

In Amerika brengt de vraag van Whoopi in elk geval een schokgolf aan reacties met zich mee. Zo ook op X:

In diverse andere televisieprogramma’s, zoals Breakfast Television, werd druk gespeculeerd hoe deze vraag voor Alyssa moet zijn geweest. Zij wordt geprezen voor onder andere haar ‘aardige’ en ‘kalme’ reactie op de volgens de presentatoren verboden vraag.

Wat vind jij? Discussieer mee op Facebook.