Waarschuwing: Kinderproducten van deze webwinkels bevatten schadelijke stoffen

29.05.2024 08:00

Je kijkt even voor de lol of er nog leuk paar schoenen voor je koter te scoren valt en een uur later zit je winkelmand bomvol. Tweehonderd euro? Tja, al die items zijn ook te leuk, maar… wacht even!

Kinderproducten van de populaire Chinese webwinkels bevatten soms veel te hoge concentraties van bepaalde chemische stoffen, waarschuwt de Zuid-Koreaanse overheid.

Chemische stoffen

Zo blijken kinderschoenen, leren tasjes en riemen van Shein soms honderden keren de maximaal toegestane hoeveelheid ftalaten te bevatten. Deze weekmakers, die producten zacht en buigzaam maken, kunnen hormoonverstoringen veroorzaken.

Waarschuwing

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor schadelijke stoffen in producten van buiten de EU, waar andere regels gelden. “Koopt u spullen bij webwinkels van buiten de EU, zoals AliExpress? Dat kan gevaarlijk zijn voor uw gezondheid,” zegt de NVWA op haar website. Volgens de NVWA bevatten deze producten vaak schadelijke stoffen. “Wees daarom voorzichtig met heel goedkope producten.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.