Moeder gaat viral met waarschuwing op TikTok: ‘Maak geen winterbaby’s!’

16.12.2023 09:00
Moeder gaat viral met waarschuwing op TikTok: 'Maak geen winterbaby's!'

It’s the most wonderful time of the year… maar niet om baby’s te krijgen, vindt TikTokker Sarah. Zij legt je in een viral video haarfijn uit waarom je niet wil dat je kind in de winter jarig is.

“Shout out naar alle ouders wiens kinderen jarig zijn in november, december, januari… en eigenlijk ook februari. Ik heb er zelf twee in die laatste maand”, zo begint Sarah haar video. Ze legt uit dat zij niet alleen kerstcadeautjes voor alle kinderen nodig heeft, maar zich in de kerstperiode ook nog bezig moet houden met cadeaus voor verjaardagen. Het is al een dure maand, maar door die verjaardagen al helemaal!

Waarom je geen winterbaby’s wil

Maar dat is niet het enige: “Het is altijd koud, dus wij geven nooit leuke poolparty’s of zomerse barbecues. Wij moeten onze kinderfeestjes houden in random indoorlocaties, zoals zo’n trampolinepark.” En daar wordt Sarah niet bepaald gelukkig van.

Gratis tip

Ze geeft haar kijkers daarom een gratis tip: “Als jij je nog niet voortgeplant hebt, en je kiest ervoor om dat te gaan doen: doe het in de winter, zodat je je kind in de zomer krijgt. Zo kan je dit hele fiasco vermijden.” Sarah kreeg haar jongste kind op Thanksgiving, een nationale feestdag die veel Amerikanen uitgebreid vieren. Voor haar was het niet zo’n feestelijke bedoening: “Het eten in het ziekenhuis was vreselijk. Ik geef het nul sterren.” Dus nogmaals: “Bedenk je je in juni dat je zomerfeesten zo leuk vindt om te geven? Begin niet op dat moment met voortplanten. Wacht een half jaartje! Groet, een moeder van winterbaby’s.”

Reacties

Andere moeders laten massaal in een reactie weten dat ze het roerend met Sarah eens zijn. “Stop nooit met je anticonceptie in de lente”, schrijft er een. “Dit zouden ze je op school moeten leren”, schrijft een ander. Een kritische volger laat een kanttekening achter: “Ik ben in de zomer geboren, maar dat is ook niet alles. Toen ik jong was, waren mijn vriendjes altijd op vakantie tijdens mijn verjaardag.” Zo zie je maar weer: alles heeft z’n voor- en nadelen.

@sarahgrayandtall I guess this doesn’t apply to the states that dont get cold😂 #momlife #kids #birthday #grayhair ♬ original sound – sarahgrayandtall

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >