Met papa in de ballenbak: vaders meer betrokken sinds coronatijd

16.02.2023 17:37
indoorspeeltuinen_kinderen

Naar de (binnen)speeltuin, de bioscoop, een fijne boswandeling, een museum met leuke kinderactiviteiten of een familievoorstelling. Sinds de coronaperiode gaan papa’s er steeds vaker met de kids op uit. 

Kidsproof.nl, het grootste online inspiratieplatform voor ouders, zag het aandeel mannelijke bezoekers flink stijgen in en sinds de coronatijd.

Goede ontwikkeling

Oprichter Annemarie Vosselman is blij met deze ontwikkeling. “Vrijetijdsbesteding gaat over dingen doen die je leuk vindt, ontspannen en plezier maken. Samen op pad gaan is belangrijk, zo leren kinderen in de veilige omgeving van hun ouders nieuwe dingen ontdekken.”

De keuzes van vaders zijn vaak anders, zo stelt Annemarie. ”Als ouder kies je voor de woensdagmiddag of het weekend bewust of onbewust eerder een uitje dat je zelf leuk lijkt. Wanneer vaders actiever betrokken zijn bij de invulling van de vrije tijd, maken kinderen kennis met een breder aanbod aan activiteiten en dat is goed voor hun ontwikkeling.”

Maar de vaders zijn nog niet bij alle aspecten betrokken. “We zien dat vaders vooral naar inspiratie zoeken voor uitjes en leuke adressen om uit eten te gaan met kinderen. Kinderfeestjes en clubjes uitzoeken ligt vaak nog bij de moeders.”

Spitsuur

Ouders zoeken vooral op woensdag en in het weekend naar leuke uittips. De vroege zondagochtend staat met stip op nummer één. Het spitsuur start dan al vroeg op de site. “Met name ouders van jonge kinderen herkennen dit moment dat je al vanaf 6 uur ’s morgens beneden zit met je peuter en je nog een lange dag voor je hebt liggen…”

De leukste deals voor een dagje weg

En als we er dan op uit trekken voor een gezellig dagje richting een attractiepark, museum, indoorspeeltuin of dierenpark wil je natuurlijk niet meteen de hoofdprijs betalen. Hoeft gelukkig ook niet. Wij hebben de beste deals voor je geselecteerd, zodat jij én jouw portemonnee kunnen genieten van dat leuke uitje met je kids.

Check hier deals
voor een dagje uit
via Dag tickets »

Check hier deals voor
een dagje uit via
Vakantieveilingen »

Check hier deals
voor een dagje uit
via Leukste tickets »

Check hier deals
voor een dagje uit
via Social deal »