Marieke Elsinga over eerste weken met baby Jip: ‘Ik wil soms een beetje te veel’

06.12.2022 09:28
marieke elsinga Foto: Instagram

Het is alweer een maand geleden dat Marieke Elsinga beviel van haar eerste kindje. Samen met vriend Sander geniet ze met volle teugen van baby Jip. Op hilarische wijze blikt ze terug op die eerste weken.

Ook vertelt ze openhartig over haar bevalling.

Geluid van een walvis

Marieke’s bevalling liep niet helemaal zoals verwacht. “Ik wilde graag thuis bevallen, maar hij bleek in het vruchtwater gepoept te hebben, en dan moet je naar het ziekenhuis”, vertelt ze tegen RTL Boulevard. “Tuurlijk is het een pijnlijke exercitie, maar het is ook iets heel moois. Ik vind het altijd een beetje om te kotsen hoor, als vrouwen dat zeggen, maar toch is het wel zo.” Ze vervolgt: “Op een gegeven moment hoorde ik mezelf een klank maken, waarvan ik dacht: ik klink wel als een walvis. Maarja, toen waren we er bijna.”

Lees ook: Marieke Elsinga voor het eerst naar buiten met baby: ‘M’n hele hart ligt in die wagen’

Leven na de bevalling

Inmiddels is Marieke helemaal thuis in het voeden, luiers verschonen en knuffelen met baby Jip. Ook met de radio-dj zelf gaat het goed. “Ik wil soms een beetje te veel. Laatst had ik toch wel een te lange wandeling gemaakt. Toen voelde het echt, ik noem het ‘een zware kut’. Dat je het gevoel hebt dat je hele lichaam er via de onderkant uitvalt. Dat kan mijn bekkenbodem eigenlijk nog niet aan.” Of ze is veranderd door het moederschap? Ook daarop heeft ze een pasklaar antwoord. “Nou, er zijn zes cupmaten bovenop. En ik stond natuurlijk al niet achteraan. Dus dat is wel veranderd.”

Bron: RTL Boulevard

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.