Jaap Reesema ontroert met lied voor Oekraïne: ‘Papa waarom huilt dat meisje zo?’

09.03.2022 10:41
bners verwachten baby in 2021

Jaap Reesema heeft een liedje gemaakt over de manier waarop kinderen naar de huidige situatie in Oekraïne kijken. Hij kwam op het idee dankzij zijn oudste zoon Muck, die met allerlei vragen en oplossingen kwam.

“Hij is 5 dus ik vertel hem niet altijd de waarheid. Toch kunnen we een hoop leren van de onbevangenheid van kinderen”, schrijft Jaap op Instagram. “Ik word zo emotioneel van zijn visie. Ik kon niet anders dan hier een nummer over schrijven.”

Baas van de wereld

In het nummer zingt Jaap onder meer vanuit het oogpunt van zijn zoon: “Papa waarom slaapt die man op straat? We hebben op zolder toch een plekje? Papa wie is eigenlijk de baas van de wereld? Moet die niet een beetje op hem letten?” Ook stelt de zanger dat de wereld heel wat mooier zou zijn als iedereen net zo zou denken als Muck.

 

Lees ook
Ontroerende video: Oekraïens meisje zingt ‘Let It Go’ in schuilkelder >

 

Radio555

Jaap zong het lied, dat hij samen maakte met onder andere Snelle, maandagochtend live vanuit Beeld en Geluid in Hilversum voor Radio555. Het nummer heet Mijn Kleine Presidentje en is ook beschikbaar op de streamingdiensten. Een deel van de opbrengsten gaan naar Giro 555.

 

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >