Esther Vedder in verwachting van eerste kindje: ‘Ik kon het niet geloven’

20.02.2023 16:28
Beeld: Lisa van Dam

Heerlijk nieuws voor Esther Vedder: de sieradenontwerpster is in verwachting van haar allereerste kindje. Kek Mama belde met de mama in spé.

Het is oudejaarsavond wanneer er een tweede streepje op de test verschijnt. “Ik had van te voren verwacht dat ik heel hard zou gaan huilen, maar dat gebeurde niet. Ik was te verbaasd, kon het gewoon niet geloven. Ik heb daarna nog vijf testen gedaan, toen drong het pas een beetje tot me door.”

Nieuw jaar, nieuw leven

Esther durft er ook niet op te hopen. “Ik was eerder al langer dan een maand niet ongesteld geworden. Toen voelde ik van alles, wist ik bijna zeker dat ik zwanger was… maar dat bleek niet zo te zijn. Ik was zo teleurgesteld dat ik dacht: ik ga mezelf niet weer zo gek maken.”

Het is haar vriend die voorstelt om toch een test te doen. “Zodat het idee uit mijn hoofd zou zijn, voordat we naar het feestje gingen. Hij had de uitslag ook nooit verwacht, zei nog: ‘het is vast niets’… maar een leukere manier om het nieuwe jaar in te luiden was er natuurlijk niet!”

“Ik was toen zo teleurgesteld dat ik dacht: ik ga mezelf niet weer zo gek maken.”

Kwaaltjes

Inmiddels zit Esther al in haar tweede trimester en voelt ze zich heel goed. “Ik heb eigenlijk geen kwaaltjes, ben gelukkig ook helemaal niet misselijk geweest. Of ik last heb van mijn hormonen? Ik geloof van niet, maar mijn zus zegt vast iets anders, haha.”

Tweelingzus Anne (de andere Vedder uit Vedder & Vedder) kent haar door en door. “‘Je doet zo anders’, zei ze, “terwijl ik natuurlijk niets probeerde te laten merken. Dat vond ik nog het allermoeilijkste: het leven ging gewoon door, terwijl ik dat geheimpje bij me droeg. Normaal gesproken vertel ik haar alles.”

Sieraad

Uiteindelijk maakt Esther het op een wel heel bijzondere manier bekend: ze graveert haar allereerste echo in, hoe kan het ook anders,  een sieraad. “Die allereerste echo was de meest bijzondere afbeelding die ik ooit had gezien. Ineens snapte ik wat alle zwangere vrouwen voelen.” Op de achterkant stond Tante Anne gegraveerd. Hoe er werd gereageerd? “Heel emotioneel natuurlijk.”

Nesteldrang

Nesteldrang heeft de mama to be nog niet. “Nee joh. Ik leefde heel erg toe naar de bekendmaking, hier ga ik eerst van genieten. We doen alles stap voor stap. Zo zouden al kunnen weten wat het wordt, maar ook dat blijft voorlopig nog even een verrassing.”

Esther is in augustus uitgerekend.