Dít waren in 2022 de populairste babynamen

05.01.2023 09:46
populairste babynamen amerika

Jahoor, daar is-ie weer: de lijst met populairste babynamen van de Sociale Verzekeringsbank. Is het Julia, Liam of toch Sam? Deze twintig jongens- en meisjesnamen werden het afgelopen jaar het meest gegeven, en dít waren de populairste genderneutrale babynamen.

We zetten de populairste babynamen uit 2022 op een rij.

Populairste babynamen 2022

Opvallend: de helft van de top-10 jongensnamen – Lucas, Sem, Daan, Levi en Milan – was tien jaar geleden ook al populair. In de top-10 meisjesnamen geldt dat voor Emma, Julia en Sophie. Volgens Gerrit Bloothooft, naamkundige aan de Universiteit Utrecht, zijn vooral oudtestamentische en korte namen in trek, zoals Levi, Sem en Saar. Veel veranderingen in de top 10 hoeven we voorlopig niet te verwachten. “Pas na zo’n 25 jaar – een generatie – zien we weer een nieuwe toplijst.”

Populairste meisjesnamen

Vorig jaar werd jarenlange favoriet Emma van de troon gestoten door Julia, maar nu zijn de rollen weer omgedraaid. Nieuwkomers in de top 10 zijn Saar en Noor. Zoë en Milou verdwijnen daardoor uit de top 10.

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Sophie
 5. Olivia
 6. Yara
 7. Saar
 8. Nora
 9. Tess
 10. Noor

Lees ook: Keuze is reuze: dít worden de populairste meisjesnamen van 2023

Populairste jongensnamen

Voor de vierde keer op rij is Noah de populairste jongensnaam. Maar liefst 871 kinderen kregen vorig jaar deze naam. Tweede in de rij is Liam, gevolgd door Luca. Daan stond in 2021 nog op plek vier, maar valt nu net buiten de top 10. Daarvoor in de plaats komt de naam Mees.

 1. Noah
 2. Liam
 3. Luca
 4. Lucas
 5. Mees
 6. Finn
 7. James
 8. Milan
 9. Levi
 10. Sem

Lees ook: Inspiratie genoeg: dít worden de populairste jongensnamen van 2023

Populairste genderneutrale namen

Dit jaar komt de Sociale Verzekeringsbank voor het eerst met een lijst populaire genderneutrale babynamen. Met stip op één de naam Sam – gegeven aan 581 kinderen – gevolgd door Isa en Bo.

 1. Sam
 2. Isa
 3. Bo
 4. Jip
 5. Lou
 6. Charlie
 7. Noa
 8. Dani
 9. Quinn
 10. Bowie

Bron: Sociale Verzekeringsbank, RTL Nieuws

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.