Chantal Bles en Robert Doornbos openhartig over ziekte van dochter Jada: ‘Ik werd gek’

24.02.2022 09:34
chantal bles robert doornbos

In 2018 komt het leven van Chantal Bles en Robert Doornbos op z’n kop te staan: bij dochter Jada (6) wordt een tumor met uitzaaiingen ontdekt. Inmiddels is ze gelukkig weer kankervrij. In Rooijakkers over de vloer vertelt het stel openhartig over deze heftige tijd.

“24 april 2018. Dat is een datum, die vergeet je niet snel meer. Diagnose kanker bij je dochter, verschrikkelijk”, vertelt Robert. Op het moment dat ze het slechte nieuws krijgen, is hij voor zijn werk in Londen. Chantal, die op dat moment twintig weken zwanger is van Josh, gaat met Jada naar het ziekenhuis. De arts die Jada onderzoekt weet meteen dat het foute boel is, hoort Chantal achteraf. “Ze hebben een echo gemaakt. Ik zag ze dingen opmeten. Toen dacht ik: hmm, hoezo ben je dingen aan het opmeten? Maar je wil positief blijven voor je kleintje die daar gespannen ligt”, vertelt ze.

 

Slecht nieuws 

Na overleg komen de artsen met zijn tweeën terug. “Hij zegt: ‘Ik ga het maar meteen zeggen: het is niet goed. Uw dochter is heel ernstig ziek. Ze heeft een tumor van twaalf bij twaalf centimeter op haar nier, met mogelijke uitzaaiingen.’” De grond zakt onder Chantals voeten vandaan. “Ik ben gaan schreeuwen, ik ben op hem in gaan slaan. Nee, nee, nee. Trillen, ongelofelijk.” Ze wil Robert bellen, maar is zó in shock dat ze haar telefoon aan de arts geeft. “Ik zat op de grond, ik werd gek”, vertelt Robert. Na veel gedoe lukt het hem om diezelfde dag naar Nederland te vliegen. “En dan slaap je ’s avonds in een Ronald McDonaldhuis. What the fuck. Vanmorgen zag mijn wereld er heel anders uit.”

 

Lees ook
Dochter (6) Chantal Bles en Robert Doornbos opnieuw opgenomen in ziekenhuis >

 

Heftige tijd

Chantal is hoogzwanger als Jada een tien uur durende operatie ondergaat en chemo krijgt. Ze besluiten Josh daarom eerder te halen met een keizersnede. Maar dat gaat niet zoals verwacht. “Hij is op de intensive care beland, waar we een paar weken daarvoor lagen met Jada.” Gelukkig loopt dat uiteindelijk goed af. Robert blikt terug op een moment dat hem voor altijd bij blijft. “De eerste keer dat je met haar in een parkje loopt, er een windje waait en plukken haar wegwaaien. Dat vergeet je niet snel.” Een maand geleden werd Jada opnieuw opgenomen in het ziekenhuis, dit keer met een dubbel buikvirus. Inmiddels gaat het weer beter met haar. “We hebben een hoop meegemaakt met die kleine, maar we genieten elke dag.”

Bron: RTL

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >