Als Anna Nooshin ergens goed in is, dan is het wel haar eigen leven vormgeven zoals zíj het wil. En dat is precies wat ze haar dochter Nala wil leren. In een openhartig interview met Marie Claire vertelt ze over het moederschap, haar drive, én die veelbesproken vakantie op Bali die allesbehalve zen was.
Lees verder onder de advertentie
“Ik kan alles voor mezelf creëren wat ik wil, en dat wil ik Nala ook meegeven,” zegt ze vastberaden. Duidelijk is: Anna wil haar dochter niet alleen een veilige basis geven, maar vooral ook meegeven dat ze haar eigen kracht mag omarmen, hard moet werken en zelfstandig kan zijn. Zo staat ze zelf namelijk ook in het leven, mede door haar verleden. Ze kwam als vluchteling naar Nederland. “Ik heb op een gegeven moment bedacht: ik ga nooit meer terug naar hoe het was. Ik ben voornemens om mijn dochter Nala op te laten groeien met diezelfde mentaliteit.”
Lees verder onder de advertentie
Nieuwe prioriteiten
Ondanks haar enorme drive (“Mijn ambities gaan tot het oneindige sinds ik Nala heb”) is er ook veel veranderd sinds Anna moeder is. Haar prioriteiten bijvoorbeeld. “Ik durf meer aan mijn eigen behoeftes toe te geven en ‘nee’ te zeggen. Nu denk ik vaker: wat brengt dit mij en ons als gezin?”
It takes a village to raise a child en bij Anna en Thijs thuis is dat ook echt zo. “In ons geval doen we dat niet met z’n tweeën, maar echt met drie, vier of vijf personen”, legt ze uit. Oma’s, opa’s, tantes — iedereen springt bij, staat klaar en doet een flesje of verschoning. “Vanuit de Iraanse cultuur staan we daar veel meer in als een collectief: je bent er voor elkaar als het op de baby aankomt”, vertelt ze. “Dat collectieve gevoel rondom ouderschap heerst veel minder in Nederland. “Hier wordt sneller gedacht: zij krijgen een kind, dus ze moeten het samen oplossen.”
Lees verder onder de advertentie
Horror vakantie
Wie denkt dat Anna alles met een glimlach doet, heeft haar familievakantie gemist. Aan Marie Claire vertelt ze over de helse trip naar Bali, waarbij dochter Nala ziek werd. “Ik heb niet nagedacht hoe het zou zijn om met een baby zo ver te reizen”, vertelde ze er eerder over. Zij en haar partner Thijs Boermans besloten uiteindelijk vroegtijdig naar Nederland terug te keren. “Het was afschuwelijk”, zegt ze nu. “Eigenlijk ben ik altijd vrij open over het moederschap, en dus ook over de dingen die niet goed gaan. Ik ga het echt niet mooier maken dan het is.”
Lees verder onder de advertentie
Allermooiste en allerzwaarste
Dit is niet de eerste keer dat Anna zich openstelt over het moederschap. In eerdere gesprekken noemde ze het moederschap “het allermooiste, maar ook het allerzwaarste wat er is.” De constante balans tussen ambitie en opvoeden, tussen zorg en zelfzorg, is iets wat veel moeders zullen herkennen. Het moederschap was voor Anna Nooshin dan ook anders dan ze van tevoren had verwacht. Wat ze daar nog meer over vertelt lees je hier.
Er zijn van die geboortekaartjes die je op de koelkast plakt omdat ze zó schattig zijn. Mooie naam, lief fotootje, zacht gedichtje erbij — je kent het wel. En soms ook niet.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
Formule 1-coureur Max Verstappen heeft geen pitstop gemaakt op het circuit, maar in het ziekenhuis in Monaco. Daar werd hij afgelopen vrijdag, samen met zijn partner Kelly Piquet, trotse vader van dochter Lily. En hoewel de motoren van zijn bolide in Miami alweer ronken, staat zijn hoofd duidelijk nog bij de wieg.
Nathalie (30) dacht dat haar leven instortte toen haar partner haar verliet tijdens haar zwangerschap. Maar juist doordat ze een alleenstaande moeder werd, vond ze zichzelf terug.
Soms denk je alles perfect te hebben geregeld, totdat je een gigantische fout ontdekt als het al te laat is. Het overkwam Ilma met haar zorgvuldig voorbereide geboortekaartjes.