In augustus is er overal zomersale: geen beter moment dus om je huis in het nieuw te steken. Kek Mama’s Maureen (moeder van de vierjarige Bo) zag deze spullen voorbijkomen en was verkocht.

1.     In alle kleuren

“Ons huis is niet groot, dus we moeten slim met de ruimte omgaan. Een opstap voor mijn dochter (4) om bij de wasbak te kunnen, naar de wc te gaan of mee te kijken in de keuken, is voor ons onmisbaar. Maar om daar nou de rest van de tijd over te struikelen... Dit exemplaar is superhandig, want je kunt ’m opklappen. Mijn dochter wilde per se een roze, dus we hebben een deal gesloten: beneden een naar mijn smaak en boven in de badkamer de roze variant.”

 

2.     Nooit meer struikelen

“Ik ben gek op tijdschriften, maar ik moet toegeven dat ik vaak niet aan lezen toekom en alles vervolgens op een grote stapel belandt. Om mijn nieuwste aanwinsten in het zicht te houden, onder het mom van ‘dan lees ik ze wel’, stal ik ze uit in een rek naast mijn bank. Kan mijn dochter er ook niet over struikelen.”

 

3.     Met of zonder bloemen

“Krijg ik een bos bloemen, heb ik er geen passende vaas voor. (Door ruimtegebrek namelijk geen arsenaal aan vazen in mijn kast staan). Deze kan gerust in het zicht blijven, ook zonder bos erin.”

 

4.     Vlaggen prikken

“Mijn dochter begint steeds beter te begrijpen dat we, wanneer we op vakantie zijn, in een ander land zijn. Met dit prikbord kan ik haar laten zien waar wij wonen en waar we naartoe gaan. Zijn we ergens geweest, dan prikken we een vlaggetje op die plek.”

5.    Alles van de vloer

"Ooit bijna je been gebroken door rondslingerend speelgoed? Ik wel en daarom is deze mand ideaal. Als mijn dochter klaar is met spelen, gooi je alles er zo in. En zodra ze speelgoed ontgroeid is, gebruik ik 'm als wasmand."

 

Sale, solden, uitverkoop

vtwonen is het grootste woonmerk van Nederland: een fijne verzamelplek voor woonproducten, inspiratie en praktische informatie. Van 10 t/m 31 augustus kun je spullen voor in huis shoppen met lekkere kortingen.

·       Gratis 90 dagen retour.

·       Op voorraad? Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis.

·       Gratis verzending boven de € 20.

het_bestaat_een_spa_met_oppas_voor_je_kind

Je fantaseert al maanden van een dagje spa, maar de oppas laat het afweten. Wat doe je dan? Je boekt gewoon een ticket naar L.A. en gaat naar Spa Lé La, waar heuse nanny's rondlopen.

Oké, vrijwel ondoenlijk natuurlijk om alleen hiervoor naar de andere kant van de wereld te vliegen, maar wel leuk dat 't bestaat. 

 

'Goed voor jezelf zorgen'

Het idee is bedacht door Trina Renea. Zij is (hoe kan het ook anders) moeder en weet uit ervaring dat je af en toe snakt naar wat relaxtijd. "Iedere ouder zou goed voor zichzelf moeten zorgen", zegt ze tegen Babble. “Dan ben je niet alleen beter voor jezelf, maar ook voor je kind." En eerlijk: daar heeft ze wel een punt. Want wie kan het na tig gebroken nachten nog opbrengen om in alle kalmte een driftige peuter van een supermarktgrond te plukken? Juist. Niemand.

 

Lees ook
Opvoeden zonder stress: 6 (ontspannings)tips >

 

Knutselen, dansen en yoga

Tijdens de massages hoef je trouwens niet te piekeren over of je kind het wel naar z'n zin heeft, want de professionele nanny's doen alles om het kinderen naar hun zin te maken: van knutselen en dansen tot zelfs yogaën. Wel goed om te weten (mocht je halsoverkop tóch besluiten om te gaan): je mag je kind twee uur buiten je zicht laten; daarna moet je ‘m 30 minuten zelf entertainen voor je verder kunt.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
tips-verzachten-keelpijn

Vanaf het moment dat het eerste blad van de boom waait, weet je: keelpijn ligt op de loer. En omdat moeders nu eenmaal nooit ziek zijn (of nou ja, nooit ziek kúnnen zijn), hebben we wat tips om de boel te verzachten. 

Met dank aan Styletoday.

 

1. Drop

Win-winsituatie voor de zoetekauw. Het is namelijk bewezen dat drop de pijn verzacht én die irritante kriebels in de luchtwegen vermindert.

 

2. Salie

Wordt al eeuwenlang gebruikt om ontstekingen te verhelpen en om pijn te verzachten. Tip: voeg wat gedroogde salie toe aan een mok heet water of aan een kom kippensoep. Ben je zo weer opgelapt.

 

3. Banaan

Hoe een banaan helpt tegen de keelpijn? Simpel: een banaan zit vol vitamine C, wat weer helpt tegen verkoudheid en vooral tegen de pijn in je keel. Ook lekker is om de banaan bevroren te eten.

 

Lees ook
Onderzoek: hierdoor eet jouw kind voortaan wel alle groenten op >

 

4. Gekookte kool

Deze groentesoort zit vol met antioxidanten. Extra tip: kook 'm met olijfolie om al je ontstekingskansen te verlagen.

 

5. Gekookte wortelen

Het maakt niet uit hoe je ze eet - gebakken, gestoomd of geroosterd, maar wortelen helpen je vitamine A binnen te krijgen. Ook zitten ze vol met natuurlijke pigmenten die je huid een oppepper geven.

 

6. Thee

Maak voor jezelf een pot thee met gember, kamille of honing en plof met een deken op de bank zodra je kinderen naar de oppas of naar school zijn. En laat het huishouden lekker voor wat het is.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >